Erik Marmelatlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krem şanti
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket beyaz çikolata
- 3 yemek kaşığı haşhaş
Erik marmelatı için
- 7-8 tane mürdüm eriği
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Erik Marmelatlı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ve kremsanti hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve fokurdayana kadar karıştırılır.
- Kaynayan muhallebiye tereyağ eklenir eridikten sonra kremsanti dökülür ve çırpılır.
- Hazır olan muhallebi 3 ayrı kaba paylaştırılır.
- İlk kaba beyaz çikolata diğer kaba sütlü çikolata diğerine ise haşhaş karıştırılır.
- Kaseye ilk önce sütlü çikolata daha sonra haşhaşlı muhallebi daha sonra beyaz çikolata ve son olarak sütlü çikolata ilave edilir (beyaz çikolata ve haşhaşlı muhallebi arasına sütlü çikolata koyabilirsiniz sırayı kendinize göre ayarlayabilirsiniz ).
- Son olarak marmelatımızı yapalım.Eriklerimizin kabuklarını soyalım çekirdeklerini çıkaralım ve küp küp doğrayıp bıçakla biraz ezelim.
- Tencerede biraz bekletelim suyu biraz salsın kendini.
- Daha sonra tüm malzemeleri ilave edip kaynatalım.
- Kaşık yardımıyla muhallebimizin en üstüne marmelatı yayalım.
- Bu şekilde tüm kaselere bölelim ve oda sıcaklığına gelince dolaba kaldıralım.
- Soğuduktan sonra servis yapalım.Yapacaklar fotoğraf ve yorum paylaşırsa sevinirim şimdiden afiyetler olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder