10 Ekim 2021 Pazar

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galete unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz (Fındıkta olabilir)
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için ;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 bardak su
  • 4 damla limon

Kreması için ;

  • 1 paket süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Üzerine sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
  • Galeta unu, hindistan cevizi ve 1 su bardağı ceviz kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım, borcama yayalım 200 derecede pişirelim.
  • Şerbeti için : 1,5 bardak şeker ve 2,5 su bardağı su ekleyip kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra 4 damla limon ekleyip 10 dakika daha kaynatalım.
  • Soğuyan kekin üzerine şerbeti dökelim. Tatlıyı soğumaya bırakalım.
  • Krema için : un, nişasta, şeker vanilya ve sütü ekleyip önce çırpalım sonra ocakta kıvam alana kadar pişirelim.
  • Kıvam aldıktan sonra üzerine kremşanti ekleyip 2 dk daha karıştırdıktan sonra kekin üzerine dökelim (Sıcak dökülür)
  • Üzerine hindistan cevizi dökülür. Afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder