Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için ;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galete unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı ceviz (Fındıkta olabilir)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için ;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2,5 bardak su
- 4 damla limon
Kreması için ;
- 1 paket süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Üzerine sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
- Galeta unu, hindistan cevizi ve 1 su bardağı ceviz kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım, borcama yayalım 200 derecede pişirelim.
- Şerbeti için : 1,5 bardak şeker ve 2,5 su bardağı su ekleyip kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra 4 damla limon ekleyip 10 dakika daha kaynatalım.
- Soğuyan kekin üzerine şerbeti dökelim. Tatlıyı soğumaya bırakalım.
- Krema için : un, nişasta, şeker vanilya ve sütü ekleyip önce çırpalım sonra ocakta kıvam alana kadar pişirelim.
- Kıvam aldıktan sonra üzerine kremşanti ekleyip 2 dk daha karıştırdıktan sonra kekin üzerine dökelim (Sıcak dökülür)
- Üzerine hindistan cevizi dökülür. Afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder