Ev Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 7 klasik su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 çimdik tuz
- İsteğe göre içine portakal kabuğu rendesi eklenebilir.
Ev Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm sıvı malzemeler ve şeker bir kaba alınır ve kaşıkla veya elle karıştırılır.
- Sonra un, karbonat, kabartma tozu, tuz eklenir ve yoğurulur. İsteğe göre bu aşamada portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.
- Ele yapışan bir hamur elde edilecek.
- Elimiz sıvı yağ ile yağlanır ve şekil verilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Aralıklı koyun çünkü büyüyorlar.
- Önceden ısıtılmış fırına konur ve pişirilir.
- Püf nokta: 10 dk 250 derecede pişirin (kabarana kadar)
- Sonra 190 derecede 20 dk pişirin. Her fırın değişiklik göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var. Bir de bunun özelliği biraz büyük olması. Limon büyüklüğünde olsun en azından 🤓
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder