2 Ekim 2021 Cumartesi

Az Malzemeli Çok Lezzetli Pratik Pasta Tarifi


 

Az Malzemeli Çok Lezzetli Pratik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
  • 1 adet muz

Muhallebisi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krema

Üzeri için;

  • Dilediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz

    Az Malzemeli Çok Lezzetli Pratik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar ortalama 4 dk çırpalım.
  • Ardından sütü, sıvı yağı, unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek ortalama 1 dk çırpalım.
  • Uzun süre çırpmayalım ki yumurtanın havası sönmesin.
  • Çırpma işlemi bitince sıpatulayla alttan üste dairesel hareketlerle toparlayalım ve yağladığımız tart kalıbına kek harcımızı alalım.
  • Kalıbı birkaç defa tezgaha vurarak içerisindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 20-25 dk kadar pişirelim.
  • Muhallebisi için sütü uygun bir tencereye alalım.
  • İçerisine şeker ve unu ekleyerek pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım.
  • Ardından ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Pişince ocaktan alalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek karıştıralım.
  • Hızlı soğuması için ayrı bir kaba alalım.
  • Muhallebiyi ara ara karıştıralım ki kabul bağlamasın.
  • Bu arada kekimiz de pişecektir.
  • Pişen keki 15 dk kadar soğumaya bıraktıktan sonra servis tabağına alabiliriz.
  • Keki 1 su bardağı sütle ıslatalım.
  • Islattığımız kekin üzerine dilimlediğimiz 1 adet muzu ekleyelim.
  • Muhallebimiz de soğuyunca içine yarım paket krema ekleyelim ve karıştıralım.
  • Krema yerine kremşanti ve az miktarda süt de ekleyebilirsiniz.
  • Muzların üzerine muhallebiyi ekleyerek dağıtalım ve buzdolabına kaldırarak 1-2 saat dinlendirelim.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Tart kalıplarında malzeme konan yerin derinliği farklı olabiliyor. Eğer muhallebiyi eklemenize rağmen yer kalırsa artan yarım paket kremadan çikolata ganaj hazırlayarak muhallebinin üzerine ekleyebilirsiniz. Benimkinde yer kalmadığından direkt süsledim.
  • Süsledikten sonra dilerseniz hemen ya da biraz buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder