Az Malzemeli Çok Lezzetli Pratik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
- 1 adet muz
Muhallebisi için:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krema
Üzeri için;
- Dilediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz
Az Malzemeli Çok Lezzetli Pratik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar ortalama 4 dk çırpalım.
- Ardından sütü, sıvı yağı, unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek ortalama 1 dk çırpalım.
- Uzun süre çırpmayalım ki yumurtanın havası sönmesin.
- Çırpma işlemi bitince sıpatulayla alttan üste dairesel hareketlerle toparlayalım ve yağladığımız tart kalıbına kek harcımızı alalım.
- Kalıbı birkaç defa tezgaha vurarak içerisindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 20-25 dk kadar pişirelim.
- Muhallebisi için sütü uygun bir tencereye alalım.
- İçerisine şeker ve unu ekleyerek pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım.
- Ardından ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
- Pişince ocaktan alalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek karıştıralım.
- Hızlı soğuması için ayrı bir kaba alalım.
- Muhallebiyi ara ara karıştıralım ki kabul bağlamasın.
- Bu arada kekimiz de pişecektir.
- Pişen keki 15 dk kadar soğumaya bıraktıktan sonra servis tabağına alabiliriz.
- Keki 1 su bardağı sütle ıslatalım.
- Islattığımız kekin üzerine dilimlediğimiz 1 adet muzu ekleyelim.
- Muhallebimiz de soğuyunca içine yarım paket krema ekleyelim ve karıştıralım.
- Krema yerine kremşanti ve az miktarda süt de ekleyebilirsiniz.
- Muzların üzerine muhallebiyi ekleyerek dağıtalım ve buzdolabına kaldırarak 1-2 saat dinlendirelim.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Tart kalıplarında malzeme konan yerin derinliği farklı olabiliyor. Eğer muhallebiyi eklemenize rağmen yer kalırsa artan yarım paket kremadan çikolata ganaj hazırlayarak muhallebinin üzerine ekleyebilirsiniz. Benimkinde yer kalmadığından direkt süsledim.
- Süsledikten sonra dilerseniz hemen ya da biraz buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder