21 Ekim 2021 Perşembe

Ev Yapımı Ispanaklı Pide Tarifi

 

Ev Yapımı Ispanaklı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru ı̇çı̇n;

  • 1 su bardağı oda ısısında süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk yemek kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yumuşak olacak)

İçı̇ne sürülen sos ı̇çı̇n;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç malzemesi;

  • 1 kase rende kaşar
  • Yarım kilo ıspanak(500 gram)
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 tane kuru soğan

    Ev Yapımı Ispanaklı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce ıspanak hazırlanır.Ayıtlanır güzelce tuzlu suda biraz bekletilir.
  • Daha sonra bol suyla iyice kumundan arınana kadar yıkanır.
  • Sirkeli suda biraz bekletilir.Tekrar iyice yıkanır.Süzgece alınır.
  • İyice süzüldükten sonra ister kurutucu ile kurutun ister havlu peçete ile suyunu alın.
  • Küçük küçük doğrayın ince ince yani.
  • Teflon bir tavaya kıyma koyun, bir avuç kavurun tuzunu atın.
  • İki baş küp küp doğranmış soğanı ve kıymayı ıspanağın içine koyup el ile harmanlayın zeytinyağ koyun el ile ıspanağın kıyma ve soğanla bütünleşmesini sağlayın.
  • Sosunuda hazırlayalım.Yumurtayı çırpın ,sıvı yağını ,yoğurdu ilave edip güzelce çırpın.
  • Bu arada kaşarı rendeleyin ayrı dursun.
  • Hamur aldığı kadar unla yumuşak yoğurulur.
  • Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılacak ,ben iki tepsi yaptım nerdeyse bir tepsilik daha vardı.
  • Merdane ile uzunlamasına açılacak.Çok ince olmayacak.
  • Önce yumurtalı sos her yerine sürülücek onun üzerine kaşar rendesi serilecek ve ıspanaklı iç konup pide şekli verilecek.
  • Tepsi mayası yapılacak.
  • Artan sosa bir yumurta sarısı ilave edilip çırpılıp pidelerin üzerine sürülüp 200 derecede pişirilir(ısıtılmış fırında).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder