Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet hazır yufka
İç harcı için;
- 3 su bardağı çökelek
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 adet soğan
- Tuz
Sosu için;
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta bütün sos malzemeleri güzelce çırpılır.
- Yufkalardan 2 tanesi bütün olarak kenara ayrılır (tepsinin alt ve en üst kısmı için).
- Diğer yufkalar 3-4 parçaya bölünür.
- Yağlanmış fırın tepsisine ayırdığımız yufkalardan bir tanesi serilir, kenarları dışa sarkacak şekilde.
- Yufkalar gelişi güzel serilir.
- Her sırada araya sostan 2-3 kaşık dökerek, fırçayla sürülür.
- Bütün yufkalara aynı işlem uygulanır.
- 3. Yufkadan sonra, iç harcı dökülür.
- Parça yufkalar bittiğinde, son kalan bütün yufka tepsinin boyutunda kesilir.
- Kesilen ufak parçalar da tepsiye dizilip, en alttaki yufkanın kenarları içe doğru kapatılır.
- Üzerine kesilen yufka koyulup, bıçakla dilimlenir.
- Kalan sos, böreğin her tarafına gelecek şekilde dökülür.
- Böreğin üzerine sürmek için yumurta ve yoğurt güzelce çırpılıp, fırçayla sürülür.
- Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder