21 Ekim 2021 Perşembe

Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tarifi

 

Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet hazır yufka

İç harcı için;

  • 3 su bardağı çökelek
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 adet soğan
  • Tuz

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta bütün sos malzemeleri güzelce çırpılır.
  • Yufkalardan 2 tanesi bütün olarak kenara ayrılır (tepsinin alt ve en üst kısmı için).
  • Diğer yufkalar 3-4 parçaya bölünür.
  • Yağlanmış fırın tepsisine ayırdığımız yufkalardan bir tanesi serilir, kenarları dışa sarkacak şekilde.
  • Yufkalar gelişi güzel serilir.
  • Her sırada araya sostan 2-3 kaşık dökerek, fırçayla sürülür.
  • Bütün yufkalara aynı işlem uygulanır.
  • 3. Yufkadan sonra, iç harcı dökülür.
  • Parça yufkalar bittiğinde, son kalan bütün yufka tepsinin boyutunda kesilir.
  • Kesilen ufak parçalar da tepsiye dizilip, en alttaki yufkanın kenarları içe doğru kapatılır.
  • Üzerine kesilen yufka koyulup, bıçakla dilimlenir.
  • Kalan sos, böreğin her tarafına gelecek şekilde dökülür.
  • Böreğin üzerine sürmek için yumurta ve yoğurt güzelce çırpılıp, fırçayla sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder