Special Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 2,5 su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 paket ınstant maya
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
Special Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kap içerisine ılık süt, ılık su, instant maya ve toz şeker alıyoruz.
- Güzelce karıştırıyoruz ve bir kaç dk bekletiyoruz.
- Sonrasında tuz ilave ediyoruz.
- Elekten geçirerek yavaş yavaş un ekliyoruz.
- Un eklerken kontrollü bir şekilde ekliyoruz.
- Güzelce yoğuruyoruz ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Ağzını streçleyip oda sıcaklığında bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Dinlenen ve iki katına çıkan hamura istediğimiz şekli veriyoruz.
- Tepsi içerisine yağlı kağıdı seriyoruz ve ekmekleri üzerine yerleştiriyoruz.
- Orta kısımlarına çizik atıyoruz.
- Üzerini çok hafif unluyoruz ve önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzeri kızarıp kabuğu çıtırdaşana kadar pişiriyoruz.
- Pişirme esnasında fırın içerisine ısıya dayanaklı bir kap ile su koymayı unutmayalım.
- Ekmekleri dinlendikten sonra dilimleyebiliriz. Afiyet olsun 😋😋😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder