3 Ekim 2021 Pazar

Gelin Pastası Tarifi

 

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su+1 yemek kaşığı bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 50 gr beta çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

    Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krema için kremşanti hariç bütün malzemeleri derin bir kaba aldım.
  • Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirdim, soğumaya bıraktım.
  • Soğuyunca üzerine kremşanti ilave ederek blenderden geçtim.
  • Keki için yumurta ve şekeri çırptım.
  • Üzerine elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ettim.
  • Yağlanmış dikdörtgen borcama döktüm.
  • 170 derece fırında yaklaşık 20 -25 dakika kontrollü şekilde pişirdim. Fırından çoktan kekin üzerine bir bez örterek soğumaya bıraktım.
  • Üzerine süt ve şeker karışımını döktüm.
  • En üste kremayı döktüm.
  • Hindistan cevizi serperek üzerini streçle kapattım buzdolabında dinlendirdim.
  • En az 2 saat dinlendikten sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder