16 Ekim 2021 Cumartesi

Gerçek Pastane Poğaçası Tarifi


 

Gerçek Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya ya da yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 4-4, 5 su bardağı)

İçine koymak için;

  • Kaşar peyniri ya da evde olan peynirlerden

    Gerçek Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için ılık sütü, şekeri ve mayayı karıştırıyoruz. Diğer malzemeleri de ekledikten sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan ama oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalan hamuru tezgaha alıp biraz daha yoğurduktan sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
  • Her bezeyi elimizle biraz açıp bir dilim kaşar peyniri koyduktan sonra kapatıp yuvarlıyoruz. Poğaçalarımızı fırın tepsisine diziyoruz.
  • Bütün hamur bittikten sonra fırını 50 derecede ısıtıp 20 dakika tepsi mayası yapıyoruz. Daha sonra üzerlerine bastırmadan yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atıyoruz. En susam serperek 180 dereceye getirdiğimiz fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder