20 Ekim 2021 Çarşamba

Hanımağa Çorbası Tarifi

 

Hanımağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 4-5 su bardağı su
  • 2 diş ince doğranmış sarımsak
  • Tuz, karabiber

    Hanımağa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı tereyağ ile renk alana dek kavurup salçayı ilave edelim.
  • Salçanın kokusu çıkınca su ve tavuk suyunu ilave edelim.
  • Su kaynamaya başlayınca nohut ,şehriye, mercimek ve erişteyi ilave edelim.
  • Sarımsakları ekleyelim.
  • Bakliyatları yumuşayınca tuz ,karabiber ve naneyi ilave edip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder