Fasulye Borani Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze fasulye
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Yarım su bardağı su (Gerekirse ilave edebilirsiniz)
Fasulye Borani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır.
- Zeytinyağında kavrulur.
- Rengi dönmeye başlayınca verev şekilde doğranmış fasulyeler ilave edilir.
- Fasulyeler parlak bir renk aldığında tuz ve su eklenip tencerenin kapağı kapatılır.
- Orta ateşte fasulyeler yumuşayıp suyunu tamamen çekene kadar pişirilir.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pul biber gezdirip servis edilir.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder