20 Ekim 2021 Çarşamba

Fasulye Borani Tarifi

 

Fasulye Borani Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Yarım su bardağı su (Gerekirse ilave edebilirsiniz)

    Fasulye Borani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır.
  • Zeytinyağında kavrulur.
  • Rengi dönmeye başlayınca verev şekilde doğranmış fasulyeler ilave edilir.
  • Fasulyeler parlak bir renk aldığında tuz ve su eklenip tencerenin kapağı kapatılır.
  • Orta ateşte fasulyeler yumuşayıp suyunu tamamen çekene kadar pişirilir.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pul biber gezdirip servis edilir.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder