22 Ekim 2021 Cuma

Hatay Usulü Lahmacun Tarifi

 

Hatay Usulü Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 fincan süt
  • 1 fincan ayçiçek yağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kıvam alana kadar un

Kıyması için:

  • 500 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 adet soğan rendesi
  • 3 dış sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı ekşi

    Hatay Usulü Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak; hamur tarifindeki sıvıları bir cezveye alıp ısıtıyoruz, hamurumuz çabuk mayalansın diye.
  • Daha sonra, sıvıları yoğuracağımız kaba alıyoruz maya ve tuzu döküp karıştırıyoruz un ekliyoruz.
  • Yanımızda bir kapta su bulunduralım hamuru yoğururken kullanıyoruz.
  • Hamur kıvamını aldıktan sonra, beze sarıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Kıymayı hazırlıyoruz malzemeleri bir kaba koyup güzelce yoğuruyoruz.
  • Mayalanan hamuru, minik yumaklar halinde ayırıyoruz, un ve oklava yardımı ile açıyoruz.
  • Açtığımız hamuru pişirme kağıdı olan tepsimize alıyoruz. Üzerine kıymamızı yayıyoruz.
  • 200 derece fırında kontrol ederek 15 dakika kadar pişiriyoruz afiyet olsun. 🌺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder