Hatay Usulü Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 fincan süt
- 1 fincan ayçiçek yağı
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Kıvam alana kadar un
Kıyması için:
- 500 gr kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet domates rendesi
- 1 adet soğan rendesi
- 3 dış sarımsak rendesi
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı ekşi
Hatay Usulü Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak; hamur tarifindeki sıvıları bir cezveye alıp ısıtıyoruz, hamurumuz çabuk mayalansın diye.
- Daha sonra, sıvıları yoğuracağımız kaba alıyoruz maya ve tuzu döküp karıştırıyoruz un ekliyoruz.
- Yanımızda bir kapta su bulunduralım hamuru yoğururken kullanıyoruz.
- Hamur kıvamını aldıktan sonra, beze sarıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Kıymayı hazırlıyoruz malzemeleri bir kaba koyup güzelce yoğuruyoruz.
- Mayalanan hamuru, minik yumaklar halinde ayırıyoruz, un ve oklava yardımı ile açıyoruz.
- Açtığımız hamuru pişirme kağıdı olan tepsimize alıyoruz. Üzerine kıymamızı yayıyoruz.
- 200 derece fırında kontrol ederek 15 dakika kadar pişiriyoruz afiyet olsun. 🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder