21 Ekim 2021 Perşembe

İncir Tatlısı Tarifi

 

İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz
  • 10 adet ıslatılıp küçük
  • Doğranmış incir
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nescafe

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • File fındık

Bardak ölçüm 200 ml

İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Keki yapmaya başlamadan evvel incirleri sıcak suyun içerisinde beş dakika bekletip minik minik keselim.
  2. Çırpma kabında yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
  3. Karışıma unu, kabartma tozu,ceviz ve inciri ilave edip spatula yardımı ile hepsini harlamayalım.
  4. Büyük boy dikdörtgen borcam tepsiyi bir fırça yardımı ile yağlayalım. Kek karışımını boşaltalım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirelim. Kürdan testi ile keki fırından alalım.
  6. Bu arara şeker su ve nescafeyi karıştırarak şerbeti hazırlayalım. Kekimiz sucakken üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim.
  7. Muhallebi için tüm malzemeleri tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
  8. Ocağın üzerinden alıp üzerine kremşantiyi boşaltalım ve çırpalım.
  9. Hazırlanan muhallebiyi kekin üzerine dökelim.
  10. Kare şeklinde dilimlere keserek üzerlerini hindistan cevizi file fındık antep fıstığı ile süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder