Kahvaltılık Dolgulu Patates Bazlaması (10 Dakikada Bazlamadan Güzel) Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patates
- 1 adet yumurta
- 50 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı kadar un (Kıvamı elde yuvarlanır biçimde olmalı un miktarını gerekirse artırabilirsiniz)
Dolgu için
- 250 gram beyaz peynir
- Maydanoz
Kızartmak için
- Patatesler kabuğu soyularak haşlanır. Haşlandıktan sonra içine tereyağı ve tuz eklenerek ezilir ve karıştırılır.
- Daha sonra içine yumurta eklenerek ezmeye devam edilir ve karıştırılır. Son aşamada un eklenerek spatula ile patatese güzelce yedirilir.
- Başka bir kasede peynir ezilir ve içine kıyılmış maydanoz eklenerek dolgusu hazırlanır.
- Hamur ele biraz yapışan bir kıvamda olduğu için elinizi unlayarak harçtan bir yemek kaşığı alın ve avuç içine yerleştirin.
- Elinize yuvarlak bir şekil verin ve poğaça yapar gibi bastırarak avuç içi kadar genişletin.
- İçine peynirli harcı yerleştirin. İsterseniz bir dilim kaşar peyniri de en üstüne koyabilirsiniz ancak şart değil.
- Poğaça yapar gibi orta açık kısmını birleştirin ve kapatın (Elinize yapışmaması için elinizi unlayarak şekil vermelisiniz)
- Tüm açık kısımlar kapanınca elinizi unlayın ve bazlama gibi üzerine çok ezmeden hafif bastırarak şekil verin (Böylece üzerinde biraz un olmuş olacak ve tavaya yapışmayacak)
- Tüm harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Daha sonra tavaya yağ ekleyin.
- Patates bazlamasını içine koyun ve altı kızarana kadar orta ateşte pişirin. Daha sonra ters yüz ederek pişirmeye devam edin. Her yeri kızarınca havlu kağıt serili servis tabağına alabilirsiniz.
- Ben yanına nane ve kekik ile karıştırdığım yoğurt hazırlayarak servis ettim. Batırarak yediğinizde harika bir lezzet oluyor size de tavsiye ediyorum 🥰😍 Deneyecek herkese afiyet olsun 😍.
- Sıvıyağ
Kahvaltılık Dolgulu Patates Bazlaması (10 Dakikada Bazlamadan Güzel) Tarifi Nasıl Yapılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder