Altın Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Vanilya
- Kabartma
- 2 su bardağı un
Kreması için
- Yarım su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Altın Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şeker yumurta ve vanilya köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Süt sıvı yağ limon suyu limon kabuğu rendesi ve zerdeçal eklenerek bir daha çarpılır.
- Un ve kabartma tozu eklenerek kek bir daha çarpılır.
- Yağlanmış kek kalıbına dökülerek önceden 175 derecede ısıtılmış fırına alt üst olarak pişmeye bırakılır.
- Kek içi kek pişerken krema için bir tencereye bütün malzemeler konularak orta ateşte karıştırarak pişirilir.
- Kontrollü olarak pişirilen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla orta kısmı çıkarılır.
- Orta kısmı çıkarılan kekin boşalan yerine krema doldurulur ve kekin içinden çıkarılan kek parçacıkları ufalanarak kremanın üstüne örtülür. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder