2 Ekim 2021 Cumartesi

Altın Kek Tarifi

 

Altın Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Vanilya
  • Kabartma
  • 2 su bardağı un

Kreması için

  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

    Altın Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şeker yumurta ve vanilya köpük köpük olana kadar çırpılır.
  • Süt sıvı yağ limon suyu limon kabuğu rendesi ve zerdeçal eklenerek bir daha çarpılır.
  • Un ve kabartma tozu eklenerek kek bir daha çarpılır.
  • Yağlanmış kek kalıbına dökülerek önceden 175 derecede ısıtılmış fırına alt üst olarak pişmeye bırakılır.
  • Kek içi kek pişerken krema için bir tencereye bütün malzemeler konularak orta ateşte karıştırarak pişirilir.
  • Kontrollü olarak pişirilen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla orta kısmı çıkarılır.
  • Orta kısmı çıkarılan kekin boşalan yerine krema doldurulur ve kekin içinden çıkarılan kek parçacıkları ufalanarak kremanın üstüne örtülür. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder