Kahvaltıya Tavada Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 küp şeker
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağından biraz fazla un
- Tuz
- 1 küçük patates
- 1/2 (yarım) kırmızıbiber
- 3-4 dal dereotu
- 1 su bardağı kadar beyaz
- Peynir
- 3-4 dilim minik doğranmış sucuk
Tavayı yağlamak için:
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Kahvaltıya Tavada Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba alınan mayanın üzerine şeker, ılık süt ve su eklenir, aktifleşmesi beklenir; 3-4 dakika sonra yumurtalar, tuz ve un ilave edilir.
- Katı bir hamur olmadığı için kaşıkla karıştırılır, üzeri kapatılıp yarım saat mayalanmaya bırakılır. Bu arada patates rendelenir, suyu iyice sıkılır.
- Dereotu, 1/2 kırmızıbiber ince ince doğranır, ezilen peynir, küçük doğranan sucuk da eklenir; mayalanan hamura ilave edilir, iyice karıştırılır ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirdiğimiz tavaya tüm karışım eşit olacak şekilde yayılır. Tavanın kapağı kapatılır.
- Ocağın küçük bölümünde kısık ateşte ara ara kontrol ederek pişirilir. Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzü çevrilir, yine bu yüzü için de tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilir; kapağı kapatılır, piştikten sonra sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder