3 Ekim 2021 Pazar

Kahvaltıya Tavada Börek Tarifi

 

Kahvaltıya Tavada Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 küp şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağından biraz fazla un
  • Tuz
  • 1 küçük patates
  • 1/2 (yarım) kırmızıbiber
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 su bardağı kadar beyaz
  • Peynir
  • 3-4 dilim minik doğranmış sucuk

Tavayı yağlamak için:

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kahvaltıya Tavada Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba alınan mayanın üzerine şeker, ılık süt ve su eklenir, aktifleşmesi beklenir; 3-4 dakika sonra yumurtalar, tuz ve un ilave edilir.
  • Katı bir hamur olmadığı için kaşıkla karıştırılır, üzeri kapatılıp yarım saat mayalanmaya bırakılır. Bu arada patates rendelenir, suyu iyice sıkılır.
  • Dereotu, 1/2 kırmızıbiber ince ince doğranır, ezilen peynir, küçük doğranan sucuk da eklenir; mayalanan hamura ilave edilir, iyice karıştırılır ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirdiğimiz tavaya tüm karışım eşit olacak şekilde yayılır. Tavanın kapağı kapatılır.
  • Ocağın küçük bölümünde kısık ateşte ara ara kontrol ederek pişirilir. Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzü çevrilir, yine bu yüzü için de tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilir; kapağı kapatılır, piştikten sonra sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder