Kaynar Suyla Karışık Turşu (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kornişon salatalık
- 1 kg havuç
- Yarım kilo biber
- 1 kg kelek
- 1 kg acur
- Her kavanoz için 3-4 diş sarımsak
Her 1 litre kavanoz için;
- 1 yemek kaşığı kaya tuz irisinden (Eğer inceyse biraz eksiltmenizi tavsiye ederim. )
- 1 çay kaşığından az limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi (Elma sirkesi de olur)
- Kavanozların üzerine gelecek şekilde kaynar su
- 125 mm lik çay bardağı kullandım
Kaynar Suyla Karışık Turşu (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün malzemeleri iyice yıkıyoruz, daha sonra istediğimiz şekilde doğrayıp karıştırıyoruz, 1 litrelik kavanozları dibine 3 er diş sarımsak ekliyoruz (Burası tamamen damak tadınıza kalmış bir durum isterseniz daha fazlada ekleyebilirsiniz)
- malzemeleri kavanozlara güzelce doldurup, sirke, tuz, şeker, limon tuzunu ekleyip, kavanozların ağız kısmında bir parmak boşluk kalacak şekilde kaynar suyu döküyoruz.
- Kaynatıp kuruttuğumuz kapaklarla sıkıca kapatıp ters çevirip, bir gece üzeri örtülü bir şekilde bekletiyoruz, yaklaşık 10 gün sonra tursumuz hazır.
- En önemli nokta sebzeleriniz çürük olmaması, kapaklarınızın yeni olması. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🧡.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder