3 Ekim 2021 Pazar

Kaynar Suyla Karışık Turşu (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi

 

Kaynar Suyla Karışık Turşu (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kornişon salatalık
  • 1 kg havuç
  • Yarım kilo biber
  • 1 kg kelek
  • 1 kg acur
  • Her kavanoz için 3-4 diş sarımsak

Her 1 litre kavanoz için;

  • 1 yemek kaşığı kaya tuz irisinden (Eğer inceyse biraz eksiltmenizi tavsiye ederim. )
  • 1 çay kaşığından az limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi (Elma sirkesi de olur)
  • Kavanozların üzerine gelecek şekilde kaynar su
  • 125 mm lik çay bardağı kullandım

    Kaynar Suyla Karışık Turşu (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bütün malzemeleri iyice yıkıyoruz, daha sonra istediğimiz şekilde doğrayıp karıştırıyoruz, 1 litrelik kavanozları dibine 3 er diş sarımsak ekliyoruz (Burası tamamen damak tadınıza kalmış bir durum isterseniz daha fazlada ekleyebilirsiniz)
  • malzemeleri kavanozlara güzelce doldurup, sirke, tuz, şeker, limon tuzunu ekleyip, kavanozların ağız kısmında bir parmak boşluk kalacak şekilde kaynar suyu döküyoruz.
  • Kaynatıp kuruttuğumuz kapaklarla sıkıca kapatıp ters çevirip, bir gece üzeri örtülü bir şekilde bekletiyoruz, yaklaşık 10 gün sonra tursumuz hazır.
  • En önemli nokta sebzeleriniz çürük olmaması, kapaklarınızın yeni olması. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🧡.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder