27 Ekim 2021 Çarşamba

Kakaolu Kremasıyla Kakaolu Tart Kek Hafta Sonu Keki Tarifi

 

Kakaolu Kremasıyla Kakaolu Tart Kek Hafta Sonu Keki Tarifi İçin Malzemeler

Keki için :

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Kakaolu kreması için :

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 poşet kremşanti
  • 3 yemek kaşığı kakao

    Kakaolu Kremasıyla Kakaolu Tart Kek Hafta Sonu Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın ve unlayın, fırını 180 derecede ısıtın.
  • Yumurtaları tozşekerle tel çırpıcı ile elinizde iki dakika kadar çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın.
  • Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ilave edin kek hamurunu hazırlayın.
  • Kalıba dökün, fırında 20, 25 dakika kadar pişirin.
  • Kek pişerken kakaolu kremasını hazırlayın, tencerenin içine un, nişasta, tereyağı, kakao ve vanilyayı alın.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyerek, telle çırparak karıştırın, orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin.
  • Pişen kremayı beş dakika kadar bekletin arada kabuk tutmaması için karıştırın daha sonra sıcakken içine kremşantiyi ilave edin, telle çırparak kremayla beraber homojen bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
  • Keki kalıptan çıkarın, hemen ortasına sıcak kremayı dökün, düzeltin, üzerine dilediğiniz birşeyler ekleyebilirsiniz (Kavrulmuş fındık parçaları, bisküvi kırıntısı gibi ) veya sadece kakao eleyebilirsiniz.
  •  Bundan sonrası kekinizi en az üç saat kadar dinlendirin, ne kadar uzun süre bekletirseniz tadı lezzeti yaş pasta gibi olacaktır ,, afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder