27 Ekim 2021 Çarşamba

Orjınal Alman Pastası Tarifi

 

Orjınal Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 5 su bardağı ele yapışan bir hamur olmalı)

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

Arası için;

  • Arzuya göre çilek yada damla çikolata koyabilirsiniz.

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Orjınal Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için şeker ve yumurtayı derin bir kaseye alıp blendırla çırpalım. Ardından sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip en son unu kontrollü ekleyelim. Hamur kesinlikle ele yapışan bir kıvamda olmalı. Sert bir hamur olmayacak.
  • Hamuru üzeri kapalı 30 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamurdan un yardımıyla ortalama 20 -22 beze hazırlayalım.
  • Hazırladığımız bezeleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. 10 dakika tepsi mayası yapalım. Pişireceğimiz fırının alt kısmına ısıya dayanıklı bir kase su bırakalım.
  • Hamurun çatlamamasını sağlayacak. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Fırından alıp soğumaya bırakalım.
  • Kreması için tencereye kremşanti hariç diğer malzemeleri alıp pişirelim. Pişen kremayı ocaktan alıp ilk sıcağı geçince toz kremşantiyi ilave edelim. Blandrla pürüz kalmayacak şekilde çekip soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan hamurları keskin bir bıçakla ortadan keselim. Sıkma torbasına doldurduğumuz kremayı ortasına sıkıp arzuya göre çilekte koyabilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder