Kapalı Pide Kıymalı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
İç harcı;
- 350 gr kıyma
- 2 soğan
- Tuz ,pulbiber ,karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kapalı Pide Kıymalı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce hamuru yapalım ,un hariç malzemeleri derin kapta karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
- Elinizi en son hafif yağlayın, hamur elinizi bırakacaktır.
- Üzerini örtün, yarı saat dinlensin.
- Siz iç harcını yapın. Kıyma ve zeytinyağını tencerede biraz kavurun.
- Doğradığınız soğanı ekleyip ,tuzunu, baharatını atın.
- 5 dakika daha pişsin, altını kapatın soğusun.
- Hamurları bezelere alın oval açın, iç harcını koyup kapatın.
- Tepsiye dizin, ben bazılarını peynir ve sucukta koydum.
- 220 derece fırında kızarana kadar pişirin ,deneyecek olanlara afiyet olsun 💯🤤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder