18 Ekim 2021 Pazartesi

Kapalı Pide Kıymalı Tarifi

 

Kapalı Pide Kıymalı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

İç harcı;

  • 350 gr kıyma
  • 2 soğan
  • Tuz ,pulbiber ,karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Kapalı Pide Kıymalı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce hamuru yapalım ,un hariç malzemeleri derin kapta karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
  • Elinizi en son hafif yağlayın, hamur elinizi bırakacaktır.
  • Üzerini örtün, yarı saat dinlensin.
  • Siz iç harcını yapın. Kıyma ve zeytinyağını tencerede biraz kavurun.
  • Doğradığınız soğanı ekleyip ,tuzunu, baharatını atın.
  • 5 dakika daha pişsin, altını kapatın soğusun.
  • Hamurları bezelere alın oval açın, iç harcını koyup kapatın.
  • Tepsiye dizin, ben bazılarını peynir ve sucukta koydum.
  • 220 derece fırında kızarana kadar pişirin ,deneyecek olanlara afiyet olsun 💯🤤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder