18 Ekim 2021 Pazartesi

Orjınal Pastane Ekler Tarifi

 

Orjınal Pastane Ekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram margarin
  • 3 tane oda sıcaklığında yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Muhallebi için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket toz krem şanti
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Vanilya

Üzeri için;

  • 2 paket sütlü çikolata

    Orjınal Pastane Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremamızı hazırlayalım.
  • Toz krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp pişirelim.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alıp ılıdıktan sonra toz krem şantinin yarısını ilave edip blandrla pürüz kalmayacak şekilde karıştıralım.Soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için tencereye margarini alıp eritelim.
  • Eriyen yağa su,şeker ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra unu ilave edip helva gibi kavuralım hamuru.
  • Pürüz kalmayacak şekilde hazırladıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Ara ara karıştıralım.
  • Hamura yumurtaları tek tek kırıp blandrla güzelce çırpalım.
  • Kıvamı çok yoğunsa 1 yumurta daha ilave edebilirsiniz.
  • Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak sıkalım.
  • Kenarlarını sıvı yağla düzeltip 170 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
  • Hamur pişerken kesinlikle fırının kapağını açmayalım. Hamurumuz söner.
  • Pişen hamur buğday rengini almalı.
  • Fırından çıkan hamuru bıçakla 2 ye ayırıp hazırladığımız kremayı ortasına sıkıyoruz.
  • Üzeri için benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp servis tabağına alıyoruz.
  • Kalan çikolatayı sıkma torbasına alıp üzerine desen yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder