Orjınal Pastane Ekler Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 100 gram margarin
- 3 tane oda sıcaklığında yumurta
- 1 fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Muhallebi için;
- 3,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket toz krem şanti
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı margarin
- Vanilya
Üzeri için;
- 2 paket sütlü çikolata
Orjınal Pastane Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremamızı hazırlayalım.
- Toz krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp pişirelim.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alıp ılıdıktan sonra toz krem şantinin yarısını ilave edip blandrla pürüz kalmayacak şekilde karıştıralım.Soğumaya bırakalım.
- Hamuru için tencereye margarini alıp eritelim.
- Eriyen yağa su,şeker ve tuzu ilave edip karıştıralım.
- Kaynamaya başladıktan sonra unu ilave edip helva gibi kavuralım hamuru.
- Pürüz kalmayacak şekilde hazırladıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Ara ara karıştıralım.
- Hamura yumurtaları tek tek kırıp blandrla güzelce çırpalım.
- Kıvamı çok yoğunsa 1 yumurta daha ilave edebilirsiniz.
- Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak sıkalım.
- Kenarlarını sıvı yağla düzeltip 170 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
- Hamur pişerken kesinlikle fırının kapağını açmayalım. Hamurumuz söner.
- Pişen hamur buğday rengini almalı.
- Fırından çıkan hamuru bıçakla 2 ye ayırıp hazırladığımız kremayı ortasına sıkıyoruz.
- Üzeri için benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp servis tabağına alıyoruz.
- Kalan çikolatayı sıkma torbasına alıp üzerine desen yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder