19 Ekim 2021 Salı

Karnabahar Köftesi Tarifi

 

Karnabahar Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar (benimki 500 gramdı)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam maydanoz
  • 4 su bardağı ekmek içi (doğrayıcıda çekilmiş, kullandığım bardak 200 ml)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Karnabahar Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karnabaharı küçük parçalara bölerek yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanan karnabaharın suyunu süzerek çatal yardımı ile iyice ezin.
  • Uygun bir kapta ezilmiş karnabaharı, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, doğranmış maydanozu, çekilmiş ekmek içini, unu, baharatları ve tuzu güzelce karıştırın.
  • Köfte harcınızın ele yapışmaması gerekiyor.
  • Yapışırsa unu ve ekmek içini arttırabilirsiniz.
  • Elinizle yuvarlak şekil verin ve harç bitene kadar devam edin.
  • Bir tencereyi ocağa alarak ısıtın.
  • Ardından sıvı yağı dökerek kızdırın.
  • Kızmış yağda arkası ve önünü pişirin.
  • Köftelerin fazla yağını alması için bir peçetenin üzerine alabilirsiniz.
  • Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder