19 Ekim 2021 Salı

Çörek Otlu Kurabiye (Bitli Kurabiye) Tarifi

 

Çörek Otlu Kurabiye (Bitli Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125g tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 3 yemek kaşığı çörekotu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Çörek Otlu Kurabiye (Bitli Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir yoğurma kabına tereyağı, sıvıyağ, yumurta akı, sirke, pudra şekeri, tuz, kabartma tozu, mahlep ve çörek otunu alarak elimizle karıştıralım.
  • Ardından yavaş yavaş unumuzu ilave edelim ve yoğuralım. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettikten sonra şekillendirme aşamasına geçebiliriz.
  • Hamurumuzdan fındık büyüklüğünde parçalar alalım ve avuç içerisinde yuvarlayalım. Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Tüm hamurumuz bitene kadar şekillendirme işlemine devam edelim. Ben bu ölçülerle 100 adet kurabiye elde ettim.
  • Kurabiyelerimizin üzerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıttığımız 180°C fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder