Çörek Otlu Kurabiye (Bitli Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 125g tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 3 yemek kaşığı çörekotu
- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Çörek Otlu Kurabiye (Bitli Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir yoğurma kabına tereyağı, sıvıyağ, yumurta akı, sirke, pudra şekeri, tuz, kabartma tozu, mahlep ve çörek otunu alarak elimizle karıştıralım.
- Ardından yavaş yavaş unumuzu ilave edelim ve yoğuralım. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettikten sonra şekillendirme aşamasına geçebiliriz.
- Hamurumuzdan fındık büyüklüğünde parçalar alalım ve avuç içerisinde yuvarlayalım. Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Tüm hamurumuz bitene kadar şekillendirme işlemine devam edelim. Ben bu ölçülerle 100 adet kurabiye elde ettim.
- Kurabiyelerimizin üzerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıttığımız 180°C fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder