Karışık Zeytinyağlı Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo dolmalık patlıcan
- 1 kilo dolmalık antep biber
- Yarım kilo kabak
- 4 adet kapya biber
- 500 gram pirinç (osmancık)
- 6 adet domates
- 5 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet nane
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet limon suyu (yarısı pişirirken eklenecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- Üzerini geçecek kadar su
Karışık Zeytinyağlı Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle dolmalık malzemelerimizin içini oyup temizleyelim ve içimiz hazır olana kadar yıkayıp suda bekletelim.
- Soğan, sarımsak, domates ve yeşillikleri doğrayalım.
- Pirincimizi yıkayıp doğranan malzemelerin içine katalım.
- Salçalarımızı ve baharatlarımızıda ekleyip sıvı yağ ve limon suyumuzuda birleştirip iyice karıştıralım.
- Sonrasında dolmalıklarımızın içini bir parmak eksik kalacak şekilde dolduralım ve ağızlarını (kapak olarak ben domates kullandım) kapatalım.
- Üzerine dolma taşımızı yerleştirelim (yoksa tabak da olur) tuz serpip üzerini geçecek şekilde suyumuzu ve 1 limonun da suyunu ekleyip ocağa alalım.
- Orta ateşte kaynayana kadar pişirip sonrasında ocağımızı kısık ateşe alıp 1 saat pişirelim. Afiyet olsun☺️🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder