13 Ekim 2021 Çarşamba

Karışık Zeytinyağlı Dolma Tarifi

 

Karışık Zeytinyağlı Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık patlıcan
  • 1 kilo dolmalık antep biber
  • Yarım kilo kabak
  • 4 adet kapya biber
  • 500 gram pirinç (osmancık)
  • 6 adet domates
  • 5 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet limon suyu (yarısı pişirirken eklenecek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • Üzerini geçecek kadar su

    Karışık Zeytinyağlı Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle dolmalık malzemelerimizin içini oyup temizleyelim ve içimiz hazır olana kadar yıkayıp suda bekletelim.
  • Soğan, sarımsak, domates ve yeşillikleri doğrayalım.
  • Pirincimizi yıkayıp doğranan malzemelerin içine katalım.
  • Salçalarımızı ve baharatlarımızıda ekleyip sıvı yağ ve limon suyumuzuda birleştirip iyice karıştıralım.
  • Sonrasında dolmalıklarımızın içini bir parmak eksik kalacak şekilde dolduralım ve ağızlarını (kapak olarak ben domates kullandım) kapatalım.
  • Üzerine dolma taşımızı yerleştirelim (yoksa tabak da olur) tuz serpip üzerini geçecek şekilde suyumuzu ve 1 limonun da suyunu ekleyip ocağa alalım.
  • Orta ateşte kaynayana kadar pişirip sonrasında ocağımızı kısık ateşe alıp 1 saat pişirelim. Afiyet olsun☺️🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder