10 Ekim 2021 Pazar

Kemikli Kapuska Yemeği Tarifi


 

Kemikli Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük boy beyaz lahana
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet kemikli et
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kaşığı kırmızı pul biber eger pul biberinz acı ise bir tutam
  • Bir çay bardağı tepeleme pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tencerenin yarısına gelecek kadar su

    Kemikli Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lahanayı yıkayın parçalara ayırın ince ince kıyın.
  • Soğanı yıka soy yemeklik doğra sarımsağı soy minik minik doğra.
  • Pişireceğiniz tencereye önce kemikli eti koyun.
  • Üzerine lahanaları koyun tuzunu salçasını bul verine soğanı sarımsağını bulgurunu hepsini çiğden koyun kavurma işlemi olmayacak.
  • Bütün malzemeleri koyduktan sonra suyunu koyun tencerenin altını açın.
  • Kaynara çıkınca altını kısın lahanalar biraz eriyince karıştırın ama eti her zaman altında kalsın bunu bu şekilde pişene kadar pişirin suyunu çekene kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder