Kemikli Kapuska Yemeği Tarifi
Kemikli Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Küçük boy beyaz lahana
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet kemikli et
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kaşığı kırmızı pul biber eger pul biberinz acı ise bir tutam
- Bir çay bardağı tepeleme pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tencerenin yarısına gelecek kadar su
Kemikli Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle lahanayı yıkayın parçalara ayırın ince ince kıyın.
- Soğanı yıka soy yemeklik doğra sarımsağı soy minik minik doğra.
- Pişireceğiniz tencereye önce kemikli eti koyun.
- Üzerine lahanaları koyun tuzunu salçasını bul verine soğanı sarımsağını bulgurunu hepsini çiğden koyun kavurma işlemi olmayacak.
- Bütün malzemeleri koyduktan sonra suyunu koyun tencerenin altını açın.
- Kaynara çıkınca altını kısın lahanalar biraz eriyince karıştırın ama eti her zaman altında kalsın bunu bu şekilde pişene kadar pişirin suyunu çekene kadar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder