10 Ekim 2021 Pazar

Taze Fasülye Konservesi Tarifi


 

Taze Fasülye Konservesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilogram fasulye
  • 4 domates
  • Tuz

    Taze Fasülye Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kavanozlarımızı ve kapaklarını sterilize ediyoruz, kullanılmamış kapak olması önemli bir ayrıntı burda.
  • Daha sonra fasulyelerimizi temizleyip istediğimiz şekilde kesiyoruz.
  • Ardından yıkıyoruz ve süzüyoruz.
  • Genişçe bir tencereye suyumuzu alıyoruz ve içerisine iki yemek kaşığı kadar tuzumuzu ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra fasulyelerimizi içerisine fasulyelerimizi ekliyoruz ve yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz.
  • Fasulyelerimiz kaynarken ayrı bir kaba domateslerimizi dilimliyoruz.
  • Şimdi kavanozumuzun en alt kısmına domatesimizden bir miktar ekliyoruz ve üzerine kaynamakta olan suyumuzdan bir kepçe kadar ekliyoruz ve üzerine bir kevgir yardımıyla fasulyelerimizden ekliyoruz.
  • Eklediğimiz fasulyeleri bir kaşık yardımı ile hava kalmayacak şekilde bastırıyoruz ve fasulyeler yeteri kadar dolduktan sonra en üstüne tekrardan domates ekliyoruz.
  • Daha sonra kavanozun üzerine tekrardan kaynayan suyumuzdan ekliyoruz ve kavanozun ağzını sildikten sonra kapakla sıkı bir şekilde kapatıyoruz ve ters çevirip vakumluyoruz.
  • Bu şekilde soğuyana kadar bekletiyoruz ve kapak içeri göçmüşse vakumlanma işlemimiz tamamlanmış demektir.
  • Bu şekilde serin bir yerde muhafaza ediyoruz ve afiyetle yiyoruz 😋 Not: bu ölçülerle üç kavanoz kadar çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder