Taze Fasülye Konservesi Tarifi
Taze Fasülye Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilogram fasulye
- 4 domates
- Tuz
Taze Fasülye Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kavanozlarımızı ve kapaklarını sterilize ediyoruz, kullanılmamış kapak olması önemli bir ayrıntı burda.
- Daha sonra fasulyelerimizi temizleyip istediğimiz şekilde kesiyoruz.
- Ardından yıkıyoruz ve süzüyoruz.
- Genişçe bir tencereye suyumuzu alıyoruz ve içerisine iki yemek kaşığı kadar tuzumuzu ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra fasulyelerimizi içerisine fasulyelerimizi ekliyoruz ve yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz.
- Fasulyelerimiz kaynarken ayrı bir kaba domateslerimizi dilimliyoruz.
- Şimdi kavanozumuzun en alt kısmına domatesimizden bir miktar ekliyoruz ve üzerine kaynamakta olan suyumuzdan bir kepçe kadar ekliyoruz ve üzerine bir kevgir yardımıyla fasulyelerimizden ekliyoruz.
- Eklediğimiz fasulyeleri bir kaşık yardımı ile hava kalmayacak şekilde bastırıyoruz ve fasulyeler yeteri kadar dolduktan sonra en üstüne tekrardan domates ekliyoruz.
- Daha sonra kavanozun üzerine tekrardan kaynayan suyumuzdan ekliyoruz ve kavanozun ağzını sildikten sonra kapakla sıkı bir şekilde kapatıyoruz ve ters çevirip vakumluyoruz.
- Bu şekilde soğuyana kadar bekletiyoruz ve kapak içeri göçmüşse vakumlanma işlemimiz tamamlanmış demektir.
- Bu şekilde serin bir yerde muhafaza ediyoruz ve afiyetle yiyoruz 😋 Not: bu ölçülerle üç kavanoz kadar çıktı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder