6 Ekim 2021 Çarşamba

Kendi Buharında Pişen Tavuk Baget Tarifi

 

Kendi Buharında Pişen Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet baget

Marine için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik

    Kendi Buharında Pişen Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Marine için uygun bir kap içerisine yoğurt, biber ve domates salçası, rendelenmiş sarımsak, sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber ve kekiği alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Tavuk bagetlerimizin üzerine bıçak yardımı ile kesikler atalım. Ardından sosun içerisine alalım.
  • Elimizle karıştıralım ve sosun bagetlerin her yerine gelmesini sağlayalım.
  • Kabın üzerini streç ile kapatalım ve buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirerek bagetlerin sosu güzelce çekmesini sağlayalım.
  • Sürenin sonunda uygun bir tavanın içerisine pişirme kağıdı yerleştirelim ve dinlenen bagetlerimizi tavamıza alalım.
  • Kalan sosu bagetlerin üzerine dökerek her yerine sürelim.
  • Tavanın kenarlarından sarkan pişirme kağıdını bagetlerin üzerine doğru kapatalım.
  • Üzerine tekrar bir pişirme kağıdı kapatalım ve hava almamasını sağlayalım.
  • Tavayı ocağa alarak kapağını kapatalım. Bagetlerimizi önce yüksek ateşte 2 dakika sonra kısık ateşte kontrollü bir şekilde 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda tavanın kapağını açalım ve dikkatli bir şekilde pişirme kağıdını açalım.
  • Bagetlerimizi çevirelim ve üzerine tekrar pişirme kağıdını yerleştirerek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim.
  • Sürenin sonunda tavukların üzerindeki pişirme kağıdını alalım. İstediğimiz gibi kızaran tavuk bagetlerimiz servise hazır. Deneyecek herkese afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder