Kendi Buharında Pişen Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler
- 9 adet baget
Marine için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
Kendi Buharında Pişen Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
- Marine için uygun bir kap içerisine yoğurt, biber ve domates salçası, rendelenmiş sarımsak, sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber ve kekiği alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Tavuk bagetlerimizin üzerine bıçak yardımı ile kesikler atalım. Ardından sosun içerisine alalım.
- Elimizle karıştıralım ve sosun bagetlerin her yerine gelmesini sağlayalım.
- Kabın üzerini streç ile kapatalım ve buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirerek bagetlerin sosu güzelce çekmesini sağlayalım.
- Sürenin sonunda uygun bir tavanın içerisine pişirme kağıdı yerleştirelim ve dinlenen bagetlerimizi tavamıza alalım.
- Kalan sosu bagetlerin üzerine dökerek her yerine sürelim.
- Tavanın kenarlarından sarkan pişirme kağıdını bagetlerin üzerine doğru kapatalım.
- Üzerine tekrar bir pişirme kağıdı kapatalım ve hava almamasını sağlayalım.
- Tavayı ocağa alarak kapağını kapatalım. Bagetlerimizi önce yüksek ateşte 2 dakika sonra kısık ateşte kontrollü bir şekilde 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda tavanın kapağını açalım ve dikkatli bir şekilde pişirme kağıdını açalım.
- Bagetlerimizi çevirelim ve üzerine tekrar pişirme kağıdını yerleştirerek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim.
- Sürenin sonunda tavukların üzerindeki pişirme kağıdını alalım. İstediğimiz gibi kızaran tavuk bagetlerimiz servise hazır. Deneyecek herkese afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder