6 Ekim 2021 Çarşamba

Zeytinyağlı Kabak Tarifi

 

Zeytinyağlı Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 1 büyük kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Sıcak su

Üzeri için:

  • İnce kıyılmış taze nane veya dereotu
  • (çocuklarım yemediği için ben kullanmadım)

    Zeytinyağlı Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakların kabuklarını soyup küp küp doğrayarak hazır edelim.
  • Ayçiçek yağı ve zeytinyağını bir tencereye alalım.
  • Diş diş doğradığımız soğanı ve sarımsağı ilave edip kavuralım.
  • Soğanlar şeffaflaşıp yumuşayınca kabakları, tuzu ve toz şekeri ekleyelim, 2 dakika kadar karıştıralım.
  • Üzerine iki parmak çıkacak kadar sıcak su ilave edelim ve beklemeden, yıkadığımız pirinci ekleyelim.
  • Çok fazla karıştırmadan kaşığın ucuyla pirinçleri yayalım ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyu az kalana kadar pişirelim. Dereotu veya nane ile servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder