Zeytinyağlı Kabak Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1 büyük kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- Sıcak su
Üzeri için:
- İnce kıyılmış taze nane veya dereotu
- (çocuklarım yemediği için ben kullanmadım)
Zeytinyağlı Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakların kabuklarını soyup küp küp doğrayarak hazır edelim.
- Ayçiçek yağı ve zeytinyağını bir tencereye alalım.
- Diş diş doğradığımız soğanı ve sarımsağı ilave edip kavuralım.
- Soğanlar şeffaflaşıp yumuşayınca kabakları, tuzu ve toz şekeri ekleyelim, 2 dakika kadar karıştıralım.
- Üzerine iki parmak çıkacak kadar sıcak su ilave edelim ve beklemeden, yıkadığımız pirinci ekleyelim.
- Çok fazla karıştırmadan kaşığın ucuyla pirinçleri yayalım ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyu az kalana kadar pişirelim. Dereotu veya nane ile servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder