9 Ekim 2021 Cumartesi

Kolay Baklava Tarifi


 

Kolay Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 1 kg şeker
  • 1 litre su
  • 8-9 damla limon suyu

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 50 gram tereyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Bir çimdik tuz
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu
  • 4-5 su bardağı un

Arası için;

  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;

  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Açarken kullanmak için;

  • Nişasta

    Kolay Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbet ile başlayalım. Şeker ve suyu yüksek ateşte kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra orta ateşe alıp 20-25 dakika daha kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra altını kapatıp limon suyu ekliyoruz. Ve soğutmaya alıyoruz.
  • Hamuru için tereyağını eritip soğutuyoruz.
  • Yumurta, tereyağ, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
  • Üzerine 3 su bardağı un atıyoruz.
  • Unun üzerine kabartma tozu, kabartma tozunun üzerine sirke yan tarafına limon suyunu ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
  • Unu azar azar ekleyin.
  • İçindeki yağdan dolayı hamur cıvık gibi olabilir. Ama kesinlikle öyle düşünmeyin.
  • Hamuru 4 tane beze yapıp 20 dakika dinlendiriyoruz.
  • Sonrasında 1 tanesini bol nişastalı açıyoruz.
  • Daha sonra ikiye katlayıp tekrar nişasta yapıyoruz.
  • Kenarlardan tekrar ikiye katlayıp zarf ✉️ şeklini veriyoruz.
  • Tekrar tepsi boyutunda açıyoruz.
  • Açarken nişastadan dolayı zor açılıyor.
  • 1 tanesini tepsinin en altına koyuyoruz.
  • Ve üzerine cevizin yarısını koyuyoruz.
  • Sonra üstüne tekrar açmış olduğumuz hamurdan koyuyoruz.
  • Cevizin kalan yarısını da bu kata ekliyoruz.
  • Geriye kalan iki hamuru üst üste koyuyoruz. Ve baklavanın bu kısmı bitti.
  • Kare şeklinde kesiyoruz.
  • Üzerine 200 gram eritip soğutmuş olduğum tereyağını gezdiriyorum.
  • Tereyağın üzerindeki beyaz köpükleri dikkatli bir şekilde alın.
  • Tereyağını yaydıktan sonra sıvı yağı da gezdiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 1 saat pişiriyoruz.Her fırında pişirme süresinde farklılıklar olabilir.
  • Baklava soğuduktan sonra soğumuş şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
  • 4-5 saat sonra servis edebilirsiniz.
  • Üzerini süslemek için antep fıstığı tozu kullandım. 🤩 Deneyeceklere afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder