Kolay Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1 kg şeker
- 1 litre su
- 8-9 damla limon suyu
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 50 gram tereyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Bir çimdik tuz
- Yarım yemek kaşığı limon suyu
- 4-5 su bardağı un
Arası için;
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için;
- 200 gram tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
Açarken kullanmak için;
- Nişasta
Kolay Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet ile başlayalım. Şeker ve suyu yüksek ateşte kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra orta ateşe alıp 20-25 dakika daha kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp limon suyu ekliyoruz. Ve soğutmaya alıyoruz.
- Hamuru için tereyağını eritip soğutuyoruz.
- Yumurta, tereyağ, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
- Üzerine 3 su bardağı un atıyoruz.
- Unun üzerine kabartma tozu, kabartma tozunun üzerine sirke yan tarafına limon suyunu ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
- Unu azar azar ekleyin.
- İçindeki yağdan dolayı hamur cıvık gibi olabilir. Ama kesinlikle öyle düşünmeyin.
- Hamuru 4 tane beze yapıp 20 dakika dinlendiriyoruz.
- Sonrasında 1 tanesini bol nişastalı açıyoruz.
- Daha sonra ikiye katlayıp tekrar nişasta yapıyoruz.
- Kenarlardan tekrar ikiye katlayıp zarf ✉️ şeklini veriyoruz.
- Tekrar tepsi boyutunda açıyoruz.
- Açarken nişastadan dolayı zor açılıyor.
- 1 tanesini tepsinin en altına koyuyoruz.
- Ve üzerine cevizin yarısını koyuyoruz.
- Sonra üstüne tekrar açmış olduğumuz hamurdan koyuyoruz.
- Cevizin kalan yarısını da bu kata ekliyoruz.
- Geriye kalan iki hamuru üst üste koyuyoruz. Ve baklavanın bu kısmı bitti.
- Kare şeklinde kesiyoruz.
- Üzerine 200 gram eritip soğutmuş olduğum tereyağını gezdiriyorum.
- Tereyağın üzerindeki beyaz köpükleri dikkatli bir şekilde alın.
- Tereyağını yaydıktan sonra sıvı yağı da gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 1 saat pişiriyoruz.Her fırında pişirme süresinde farklılıklar olabilir.
- Baklava soğuduktan sonra soğumuş şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
- 4-5 saat sonra servis edebilirsiniz.
- Üzerini süslemek için antep fıstığı tozu kullandım. 🤩 Deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder