Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yumurta beyazı içine(sarısı üstüne)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4,5-5 su bardağı un
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su, süt ve maya karıştırılır.
- Yumurta beyazı, şeker, tuz ve sıvı yağ eklenip tekrar karıştırılır.
- Un yavaş yavaş eklenir.
- Hamur ne kadar yumuşak olursa pide o kadar yumuşak olur.
- Hamuru yoğurup üzerini kapatıyoruz ve 40 dakika dinlendiriyoruz.
- Sonra hamuru iki parça bölüyoruz.
- Tepsinin altına biraz galeta unu serpip tepsilere yerleştiriyoruz.
- Ve tepsilerde 20 dakika bekletiyoruz.
- Sonra biraz elimizi yağlayıp şekil veriyoruz.
- Daha sonra yumurta sarısı, çörek otu ve susam koyuyoruz.
- Bu şekilde de 15 dakika bekletiyoruz.
- Sırayla önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Ve pidemiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder