9 Ekim 2021 Cumartesi

Pide Tarifi

 

Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yumurta beyazı içine(sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4,5-5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu

    Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su, süt ve maya karıştırılır.
  • Yumurta beyazı, şeker, tuz ve sıvı yağ eklenip tekrar karıştırılır.
  • Un yavaş yavaş eklenir.
  • Hamur ne kadar yumuşak olursa pide o kadar yumuşak olur.
  • Hamuru yoğurup üzerini kapatıyoruz ve 40 dakika dinlendiriyoruz.
  • Sonra hamuru iki parça bölüyoruz.
  • Tepsinin altına biraz galeta unu serpip tepsilere yerleştiriyoruz.
  • Ve tepsilerde 20 dakika bekletiyoruz.
  • Sonra biraz elimizi yağlayıp şekil veriyoruz.
  • Daha sonra yumurta sarısı, çörek otu ve susam koyuyoruz.
  • Bu şekilde de 15 dakika bekletiyoruz.
  • Sırayla önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Ve pidemiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder