Kömbe Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 orta boy patates haşlanmış
- Sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
Üzeri için;
- Susam
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayalım.
- Üzerine yumurta maya süt ilave edip harmanlıyoruz.
- Daha sonra aldığı kadar un ekliyoruz toparlanan hamura biraz yağ gezdirip tekrar yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde ediyoruz 20 dk mayalandıralım.
- Daha sonra oklava yardımıyla biraz açalım hamurun heryerini sıvı yağlayalım.
- 4 de katlayalım.
- Sonra oklavayla tekrar açıp margarinle yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim ve hamuru tepsiye alıp sıvı yağ yardımıyla iyice yayalım.
- 20 dk tepsi mayası yapalım.
- Üzerine yumurta ve yoğurdu sürelim.
- Susam serpip fırına verelim 200 drc fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🤗💜.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder