3 Ekim 2021 Pazar

Kömbe Tarifi

 

Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 orta boy patates haşlanmış
  • Sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya

Üzeri için;

  • Susam
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta

    Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayalım.
  • Üzerine yumurta maya süt ilave edip harmanlıyoruz.
  • Daha sonra aldığı kadar un ekliyoruz toparlanan hamura biraz yağ gezdirip tekrar yoğuruyoruz.
  • Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde ediyoruz 20 dk mayalandıralım.
  • Daha sonra oklava yardımıyla biraz açalım hamurun heryerini sıvı yağlayalım.
  • 4 de katlayalım.
  • Sonra oklavayla tekrar açıp margarinle yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim ve hamuru tepsiye alıp sıvı yağ yardımıyla iyice yayalım.
  • 20 dk tepsi mayası yapalım.
  • Üzerine yumurta ve yoğurdu sürelim.
  • Susam serpip fırına verelim 200 drc fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🤗💜.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder