Kumru Poğaça (Puf Puf) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- Yarım paket yaş maya
- 1, 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un(yumuşak bi hamur olmalı)
Bulamak için;
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- Kavrulmuş susam
Arası için;
- Peynir
Kumru Poğaça (Puf Puf) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
- Unu kontrollü bir şekilde ilave ederek yumuşak bi hamur elde edelim.
- Hamuru toplama aşamasında sıvı yağ kullanın.
- Güzelce yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 40 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
- Yaklaşık 13-14 beze çıkıyor.
- Bezeleri tezgahta açıp üç kısma peyniri yerleştirip kenarlardan ortasına kapatıp saralım.
- Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım.
- Geniş bi tabağın içinde pekmez ve suyu karıştıralım.
- Poğaçamızı önce pekmezi suya ardından susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Bütün bezeler bitince tepside yaklaşık 20 dakika mayalandıralım.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Not;.
Pekmeziniz çok tatlı ise 2 yemek kaşığı yeterli. Benim çok tatlı değildi.
Mutlaka tepsi mayası yapın.
Hamuru yoğururken toplama aşamasında mutlaka sıvı yağla toplayın. Un eklemeyin. Un hamuru daha çok sertleştirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder