Mercimek Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
Yoğurtlu sosu için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Salçalı sosu için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Mercimek Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimeğimizi yıkayalım ve uygun bir tencereye alalım.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
- Ardından üzerine bulgur ve baharatları da ilave ederek kıvam alana kadar karıştıralım.
- Harcımız koyulaştıktan sonra parçalar alalım ve elimizle yuvarlayarak top şeklini verelim, servis tabağına dizelim.
- Uygun bir kaseye aldığımız yoğurdun içerisine rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ilave ederek çırpalım.
- Salçalı sos için uygun bir tencereye zeytinyağını alalım. Üzerine domates salçasını tuz ve karabiberi ekleyerek kavuralım.
- Son olarak mercimek mantılarımızın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından salçalı sosu gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder