8 Ekim 2021 Cuma

Mercimek Mantısı Tarifi

 

Mercimek Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım tatlı kaşığı zerdeçal

Yoğurtlu sosu için;

  • 1 su bardağı  yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Salçalı sosu için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Mercimek Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı mercimeğimizi yıkayalım ve uygun bir tencereye alalım.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
  • Ardından üzerine bulgur ve baharatları da ilave ederek kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Harcımız koyulaştıktan sonra parçalar alalım ve elimizle yuvarlayarak top şeklini verelim, servis tabağına dizelim.
  • Uygun bir kaseye aldığımız yoğurdun içerisine rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ilave ederek çırpalım.
  • Salçalı sos için uygun bir tencereye zeytinyağını alalım. Üzerine domates salçasını tuz ve karabiberi ekleyerek kavuralım.
  • Son olarak mercimek mantılarımızın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından salçalı sosu gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder