Kupta Muhallebili Çıtır Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için
Su bardağı ölçüsü ( 200 ml )
- 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Kadayıflı karışım için
- 250 gram kadar kadayıf hazır markette bulabilirsiniz
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı iri ezilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Kupta Muhallebili Çıtır Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavamıza yağımızı koyup eritiyoruz.
- Üzerine kadayıfımızı ve şekerimizi ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Altını kapatmadan 2 3 dk önce cevizimizi de ilave edip tekrar karıştırıp ocağımızın üzerinden alıyoruz.
- Soğuması için başka bir tabağa boşaltıp bir kenara alıyoruz.
- Muhallebisi için tereyağ hariç bütün malzemelerimizi tencereye alıyoruz karıştırarak koyulaşmasını bekliyoruz.
- Koyulaşmaya başlayınca tereyağını ilave edip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz mikserle güzelce çırpıyoruz. Hafif ılımaya bırakıyoruz.
- Muhallebimiz ılıdıktan sonra kuplarımızın dibine 1 buçuk 2 yemek kaşığı kadar kadayıfımızdan koyuyoruz.
- Üzerine muhallebimizden koyuyoruz.
- En son üstüne de kadayıflı karışımızdan yeteri kadar koyuyoruz. Tüm muhallebi bitene kadar işleme devam ediyoruz.
- 1 2 saat dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder