6 Ekim 2021 Çarşamba

Kupta Muhallebili Çıtır Kadayıf Tarifi


 

Kupta Muhallebili Çıtır Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için

Su bardağı ölçüsü ( 200 ml )

  • 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

Kadayıflı karışım için

  • 250 gram kadar kadayıf hazır markette bulabilirsiniz
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı iri ezilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

    Kupta Muhallebili Çıtır Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavamıza yağımızı koyup eritiyoruz.
  • Üzerine kadayıfımızı ve şekerimizi ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Altını kapatmadan 2 3 dk önce cevizimizi de ilave edip tekrar karıştırıp ocağımızın üzerinden alıyoruz.
  • Soğuması için başka bir tabağa boşaltıp bir kenara alıyoruz.
  • Muhallebisi için tereyağ hariç bütün malzemelerimizi tencereye alıyoruz karıştırarak koyulaşmasını bekliyoruz.
  • Koyulaşmaya başlayınca tereyağını ilave edip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz mikserle güzelce çırpıyoruz. Hafif ılımaya bırakıyoruz.
  • Muhallebimiz ılıdıktan sonra kuplarımızın dibine 1 buçuk 2 yemek kaşığı kadar kadayıfımızdan koyuyoruz.
  • Üzerine muhallebimizden koyuyoruz.
  • En son üstüne de kadayıflı karışımızdan yeteri kadar koyuyoruz. Tüm muhallebi bitene kadar işleme devam ediyoruz.
  • 1 2 saat dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder