Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 2 paket petibör bisküvi
Ganaj için
- 1 paket krema
- 160 gram sütlü bitter karışık çikolata
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İrmiği, şekeri ve suyu tencereye alıp ocağa bırakalım kaynayana kadar çırpalım.
- Kaynadıktan 2, 3 dakika sonra ocaktan alıp içine tereyağı ekleyelim çırpalım.
- Tatlımızın yapışmaması için borcamın altını çok az ıslatalım.
- 2 kepçe kadar irmikli muhallebiyi dökelim kaşıkla güzelce yayalım.
- Üzerine petibör bisküviyi sütle ıslatıp dizelim aynı işlemi bir defa daha yapalım.
- Kalan muhallebiyi son kata dökelim tatlımızı şimdilik buz dolabına bırakalım.
- O sırada ganajı yapalım.1 paket kremayı tavaya alıp ocağa bırakalım.
- Kaynama noktasına gelen kremayı ocaktan alalım.
- İçine çikolataları ekleyip karıştıralım ve ganajı oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
- Soğuyan ganajı pastanın üzerine dökelim üzerini örtüp bir gece bu dolabında dinlendirelim.
- Dinlenen pastanın üzerini süsleyip servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder