6 Ekim 2021 Çarşamba

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

 



Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 2 paket petibör bisküvi

Ganaj için

  • 1 paket krema
  • 160 gram sütlü bitter karışık çikolata

    Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İrmiği, şekeri ve suyu tencereye alıp ocağa bırakalım kaynayana kadar çırpalım.
  • Kaynadıktan 2, 3 dakika sonra ocaktan alıp içine tereyağı ekleyelim çırpalım.
  • Tatlımızın yapışmaması için borcamın altını çok az ıslatalım.
  • 2 kepçe kadar irmikli muhallebiyi dökelim kaşıkla güzelce yayalım.
  • Üzerine petibör bisküviyi sütle ıslatıp dizelim aynı işlemi bir defa daha yapalım.
  • Kalan muhallebiyi son kata dökelim tatlımızı şimdilik buz dolabına bırakalım.
  • O sırada ganajı yapalım.1 paket kremayı tavaya alıp ocağa bırakalım.
  • Kaynama noktasına gelen kremayı ocaktan alalım.
  • İçine çikolataları ekleyip karıştıralım ve ganajı oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan ganajı pastanın üzerine dökelim üzerini örtüp bir gece bu dolabında dinlendirelim.
  • Dinlenen pastanın üzerini süsleyip servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder