27 Ekim 2021 Çarşamba

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi

 

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

Kıymalı lahana sarması malzemeleri

  • 1 adet lahana (orta boy)
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç – yıkanmış
  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 2 adet soğan – yemeklik
  • 2 diş sarımsak – ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım bağ maydanoz – kıyılmış
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • Tuz

Üzeri için sos

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı domates sosu
  • Sumak

    Kıymalı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve derin bir tencereye su ve 1-2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın.
  • Ardından, lahana yapraklarını haşlanması için kaynayan sıcak suyun içerisine bırakın.
  • Rengi değişince -bir iki dakika içinde- süzgece alın.
  • Haşlanan lahanaların suyu süzülürken iç harcınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.
  • Sarmanın içi için tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice harmanlayın.
  • Lahanaların orta damarlarını ayıklayın.
  • Sert olan kısımları bıçakla kesin iç harç ile sarmaları doldurup sarın.
  • Tencerenin dibine lahanaların damarlı kısımlarını yerleştirin ve sardığınız sarmaları üzerine dizmeye başlayın.
  • Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine sos için olan malzemeleri karıştırıp dökün.
  • Sarmaların bozulmaması için üzerine tencereye sığacak şekilde bir tabak kapatın.
  • Ve önce har ateşte sonra kısık ateşte pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder