6 Ekim 2021 Çarşamba

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için:

  • 400 gram labne peyniri
  • 400 gram krema
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 50 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 pk vanilya

Sosu için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 paket vanilya

    Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taban için: yulaflı bisküvileri rondodan geçiriyoruz kum gibi olması gerekiyor.
  • 50 gram tereyağını eritip hafif soğutup rondodan geçirdiğimiz bisküvilerin üzerine ekliyoruz iyicene tekrardan karıştırıyoruz.
  • Herhangi bir kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirip etrafını yağlayıp kalıbımızı hazırlıyoruz.
  • Bisküvileri kalıba döküp bir su bardağının dibi yardımıyla presleyip düz yapıyoruz üstünü örtüp yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • İç kreması: labne ve kremayı çırpıyoruz üzerine bir su bardağı şeker yumurta nişasta ve unu ekleyip tekrardan çırpıyoruz karışımımızın içine bir limon kabuğu rendesi iki paket vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Kremayı kek kalıbının içine döküp kalıbın dışına aleminyum folyo ile kaplıyoruz kenarları kızarmaması için.
  • Fırının içine bir kapta su koyalım yulaflı tabanımız çatlamasın diye.
  • Önceden alt üst fan modunda ısıttığımız 180° fırına karışımımızı koyalım.
  • Sos için: iki bardak su, bir adet limon suyu ,iki limon kabuğu rendesi, bir paket vanilya, mısır nişastası ,altı yemek kaşığı şeker ve zerdeçalı karıştırıp kaynamasını bekleyin soğuması için arada bir karıştıralım.
  • Fırındaki karışımımız kenarları hafif kızardığında hazır olacaktır .
  • Göbek kısmının kulak memesi kıvamında olması gerekiyor çok hafif salıncaktır.
  • Karışımı fırından aldığımız gibi kenarlarını bir bıçak yardımıyla dikkatlice kalıptan ayırın, ancak kenar aparatını kesinlikle çıkarmayalım.
  • Karışımlarımız tamamen soğuduktan sonra sosu çheesecake üzerine döküp düzgünce yayalım ve üzerini kapatıp buzdolabına kaldıralım bir gece buzdolabında dinlendirelim.
  • Afiyet olsun😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder