4 Ekim 2021 Pazartesi

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı sarı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kemik suyu
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığından daha az karabiber
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş nane
  • 1, 5 litre su

Sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alalım. Unu ekliyelim biraz kavuralım.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayalım kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Mercimeği iyice yıkayalım üzerine havucu rendeleyelim ve tencereye alalım.
  • Bir iki karıştıralım nane ve baharatlarını atıp et suyunu ve suyunu ayarlayarak pişirmeye bırakalım.
  • Arada karıştıralım ki mercimek tencerenin altı tutmasın.
  • Mercimekler yumuşayınca ocağı kapatalım.
  • Biraz soğuyunca blender ile iyice ezilir veya mikserle de yapabiliriz.
  • Çorbanın kıvamını kontrol edelim koyu olur ise birazcık sıcak su eklemesi yaparız.
  • Tekrar ocağa alalım tuzunu atalım 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
  • Tereyağını eritelim kokusu çıkınca toz biberini atalım karıştıralım ocaktan alalım.
  • Çorbayı servis ederken çorba kaselerinin üzerine sostan bir çay kaşığı kadar dökelim ve afiyetle içelim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder