25 Ekim 2021 Pazartesi

Lokma Tatlısı (Çıtır Çıtır Nefis Oluyor) Tarifi

 

Lokma Tatlısı (Çıtır Çıtır Nefis Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Çay kaşığının ucu ile tuz
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Lokma Tatlısı (Çıtır Çıtır Nefis Oluyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Tencereye su ve şekeri alıp kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 10 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra içerisine limon suyunu koyup üç dört dakika da bu şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için yoğurma kabına ılık suyu alıyoruz.
  • Mayayı ve toz şekeri koyup karıştırıyoruz.
  • Daha sonra unu ve tuzunu ekleyip tel çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Hazır olan hamurun üzerini streç filmle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Tavanı yarısına gelene kadar sıvı yağ koyup kızdırıyoruz.
  • Bir kaseye sıvı yağ koyup yanımıza alıyoruz.
  • Mayalan hamura elimizi daldırıp yağa batırdığımız çay kaşığını diğer elimize alıyoruz.
  • Elimizle hamuru sıkıp çay kaşığıyla çıkan hamuru alıyoruz ve kızgın yağa bırakıyoruz.
  • Her defasında çay kaşığını yağa batırıyoruz.
  • Hamurları çevire çevire kızartıyoruz.
  • Hamurlar altın sarısı rengini alıp her yeri kızardığında soğuyan şerbetin içine atıyoruz.
  • Şerbette de on saniye kadar tutup süzerek servis tabağına alıyoruz.
  • Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  • Servis ederken üzerine toz fıstık ya da hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder