Lokma Tatlısı (Çıtır Çıtır Nefis Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Çay kaşığının ucu ile tuz
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Lokma Tatlısı (Çıtır Çıtır Nefis Oluyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tencereye su ve şekeri alıp kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 10 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz.
- Daha sonra içerisine limon suyunu koyup üç dört dakika da bu şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için yoğurma kabına ılık suyu alıyoruz.
- Mayayı ve toz şekeri koyup karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu ve tuzunu ekleyip tel çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Hazır olan hamurun üzerini streç filmle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Tavanı yarısına gelene kadar sıvı yağ koyup kızdırıyoruz.
- Bir kaseye sıvı yağ koyup yanımıza alıyoruz.
- Mayalan hamura elimizi daldırıp yağa batırdığımız çay kaşığını diğer elimize alıyoruz.
- Elimizle hamuru sıkıp çay kaşığıyla çıkan hamuru alıyoruz ve kızgın yağa bırakıyoruz.
- Her defasında çay kaşığını yağa batırıyoruz.
- Hamurları çevire çevire kızartıyoruz.
- Hamurlar altın sarısı rengini alıp her yeri kızardığında soğuyan şerbetin içine atıyoruz.
- Şerbette de on saniye kadar tutup süzerek servis tabağına alıyoruz.
- Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
- Servis ederken üzerine toz fıstık ya da hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder