Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Sevmeyenlere Ciğeri Yedirten Tarif Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana ciğer
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
Soğan salatası için;
- 2 tane kuru soğan
- Yarım demet kadar maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kadar sumak
- 1 çimdik tuz
- 3 tane patates
Kızartmak için
- Yarım litre kadar sıvı yağ
Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Sevmeyenlere Ciğeri Yedirten Tarif Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ciğerlerin zarını soyup küp küp doğruyoruz patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz ve önceden ısıtılmış derin yağda kızartıyoruz bu arada soğanları piyazlık doğruyoruz.
- Maydanozları da doğrayıp soğana ilave ediyoruz.
- Tuz ve sumak katıp karıştırıyoruz soğanımız hazır.
- Kızaran patatesleri yağdan çıkarıp ayrı bir tabağa alıp üzerine tuz serpiyoruz ve yağ ocaktayken hemen ciğerleri kağıt havluyla biraz kurulayıp üzerine un katıp karıştırıyoruz.
- Bir süzgeç yardımıyla fazla ununu eleyip bekletmeden patatesi kızarttığımız kızgın yağın içine koyuyoruz (ben iki seferde kızarttım)
- 4 dakika kadar kızartıp yağdan çıkartıyoruz.
- Kalan ciğerleri ocakta altı yanmakta olan yağa koyup onları da kızartıyoruz.
- Ciğerleri 5 dakikadan fazla kızartmayın pişme süresi uzadıkça sertleşir bu arada servis hazırlığı yapabilirsiniz.
- Ciğerlerin tamamı kızarınca üzerine baharatlarını katıp karıştırıyoruz arnavut ciğerimiz servise hazır istediğiniz gibi sunum yapabilirsiniz afiyet olsun🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder