1 Ekim 2021 Cuma

Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Sevmeyenlere Ciğeri Yedirten Tarif Tarifi

 

Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Sevmeyenlere Ciğeri Yedirten Tarif Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana ciğer
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik

Soğan salatası için;

  • 2 tane kuru soğan
  • Yarım demet kadar maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kadar sumak
  • 1 çimdik tuz
  • 3 tane patates

Kızartmak için

  • Yarım litre kadar sıvı yağ

    Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Sevmeyenlere Ciğeri Yedirten Tarif Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ciğerlerin zarını soyup küp küp doğruyoruz patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz ve önceden ısıtılmış derin yağda kızartıyoruz bu arada soğanları piyazlık doğruyoruz.
  • Maydanozları da doğrayıp soğana ilave ediyoruz.
  • Tuz ve sumak katıp karıştırıyoruz soğanımız hazır.
  • Kızaran patatesleri yağdan çıkarıp ayrı bir tabağa alıp üzerine tuz serpiyoruz ve yağ ocaktayken hemen ciğerleri kağıt havluyla biraz kurulayıp üzerine un katıp karıştırıyoruz.
  • Bir süzgeç yardımıyla fazla ununu eleyip bekletmeden patatesi kızarttığımız kızgın yağın içine koyuyoruz (ben iki seferde kızarttım)
  • 4 dakika kadar kızartıp yağdan çıkartıyoruz.
  • Kalan ciğerleri ocakta altı yanmakta olan yağa koyup onları da kızartıyoruz.
  • Ciğerleri 5 dakikadan fazla kızartmayın pişme süresi uzadıkça sertleşir bu arada servis hazırlığı yapabilirsiniz.
  • Ciğerlerin tamamı kızarınca üzerine baharatlarını katıp karıştırıyoruz arnavut ciğerimiz servise hazır istediğiniz gibi sunum yapabilirsiniz afiyet olsun🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder