1 Ekim 2021 Cuma

Sade Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi

 

Sade Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı tavuk suyu (et suyu, tavuk suyu yada kaynar su)
  • 50 gram tereyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz (azaltılabilir ya da artırılabilir )

    Sade Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ocağa aldığımız uygun bir tencerenin içinde tereyağını eritip kızdırın.
  • Yağ eridikten sonra içine bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  • Bulgurumuz kavrulduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın.
  • Pilavınızı, kaynayana kadar orta dereceli ateşte, üzeri göz göz olunca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Bulgurdan bulgura fark olacağı için pişirme süresi kısalıp çoğalacağı gibi suyunda da farklılık olabilir. Su az gelirse ilave edin.
  • Pilav piştikten sonra tencereye peçete koyarak 20 dakika dinlenmesini sağlayın. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder