14 Ekim 2021 Perşembe

Magnolia Tarifi

 

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (220 ml)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 paket burçak bisküvi
  • Çilek

    Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısı alınıp çırpma teli ile orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca içine vanilin eklenir ve karıştırılır. 2 dakika daha ocakta tutulup soğuması için ocaktan alınarak ara ara üzeri kaymak tutmaması için karıştırarak soğutulur.
  • Muhallebi soğuyana kadar bisküviler rondodan geçirilip kum haline getirilir.
  • Çilekler ince ince doğranır.
  • Muhallebi soğuyunca 1 paket sıvı krema içine eklenir ve 2 dakika çırpma teli veya mikserle çırpılır.
  • Uygun bir kase veya bardağın taban kenarlarına çilekler dizilir. Tabanına 1 yemek kaşığı bisküvi eklenir.
  • Üzerine 1 veya 1 buçuk kepçe muhallebi dökülür son olarak 2 yemek kaşığı kum haline getirdiğimiz bisküvi eklenip üzeri düzeltilir.
  • Üzeri çilek, toz fıstık, fındık, ceviz, çikolata parçaları gibi isteğe bağlı malzemeler ile süslenip dolaba kaldırılır.
  • En az 1 saat buzdolabında bekletilip servis edilir. Afiyet olsun 💕🍨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder