Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (220 ml)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 paket sıvı krema
- 2 paket burçak bisküvi
- Çilek
Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısı alınıp çırpma teli ile orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
- Muhallebi kaynamaya başlayınca içine vanilin eklenir ve karıştırılır. 2 dakika daha ocakta tutulup soğuması için ocaktan alınarak ara ara üzeri kaymak tutmaması için karıştırarak soğutulur.
- Muhallebi soğuyana kadar bisküviler rondodan geçirilip kum haline getirilir.
- Çilekler ince ince doğranır.
- Muhallebi soğuyunca 1 paket sıvı krema içine eklenir ve 2 dakika çırpma teli veya mikserle çırpılır.
- Uygun bir kase veya bardağın taban kenarlarına çilekler dizilir. Tabanına 1 yemek kaşığı bisküvi eklenir.
- Üzerine 1 veya 1 buçuk kepçe muhallebi dökülür son olarak 2 yemek kaşığı kum haline getirdiğimiz bisküvi eklenip üzeri düzeltilir.
- Üzeri çilek, toz fıstık, fındık, ceviz, çikolata parçaları gibi isteğe bağlı malzemeler ile süslenip dolaba kaldırılır.
- En az 1 saat buzdolabında bekletilip servis edilir. Afiyet olsun 💕🍨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder