14 Ekim 2021 Perşembe

Ev Yapımı Yumuşacık Kıymalı Pide Tarifi

 

Ev Yapımı Yumuşacık Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta beyazı (Sarısını kenarları için kullanacağınız.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

İç harç için;

  • 250 gr kıyma
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/3 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz

200 ml su bardağı kullandım

Ev Yapımı Yumuşacık Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kabın içine süt, su, şeker ve mayayı ekleyip çırpıcıyla karıştıralım.
  2. Daha sonra sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip tekrar karıştıralım ve unumuzu azar azar ekleyerek çırpıcı ile karıştırmaya devam edelim.
  3. Bu aşamada tuzunu da ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım.
  4. Unu elimizde toparlanacak kıvama gelene kadar ekleyelim ve yoğuralım.
  5. Yoğurduğunuz hamuru tezgahın ya da düz bir zemin üzerine alıp, un yardımıyla toparlayalım.
  6. Kabımızın tabanına un ekleyip hamurumuzu içine yerleştirelim ve üzerine biraz daha un serpelim. Streç film ile sıkıca kapatıp en az bir saat mayalandırmaya bırakalım.
  7. Bu aşamada iç harcımız için soğan, sarımsak ve biberleri incecik doğrayıp, domatesleri rendeleyelim.
  8. Bir kabın içine hiç harcımız için gerekli bütün malzemeleri koyup, güzelce karıştıralım ve dolaba kaldıralım.
  9. Mayalanan hamuru elimizi ıslatarak toparlayalım ve undan yardım alarak cevizden büyük parçalar koparıp bir tepsiye aralıklı şekilde dizelim. Üzerlerini örtüp, 15 dk. mayalandıralım.
  10. İlk bezeyi alıp merdaneyle uzunlamasına ince bir şekilde açalım ve kıymalı harcımızdan bir miktar koyup, kenarlarını katlayıp, uçlarını iyice sıkıştıralım ve tepsiye aralıklı bir şekilde dizelim. Büyük fırın tepsisine 6 adet denk geliyor.
  11. Pidelerimizi 10 dakika daha mayalandırıp, kabaran kenarlarını elimizle tekrar bastıralım ve yumurta sarısı sürelim.
  12. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında kenarları ve altı kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder