Ev Yapımı Yumuşacık Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta beyazı (Sarısını kenarları için kullanacağınız.)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
İç harç için;
- 250 gr kıyma
- 3 adet orta boy domates
- 1 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/3 su bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
200 ml su bardağı kullandım
Ev Yapımı Yumuşacık Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kabın içine süt, su, şeker ve mayayı ekleyip çırpıcıyla karıştıralım.
- Daha sonra sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip tekrar karıştıralım ve unumuzu azar azar ekleyerek çırpıcı ile karıştırmaya devam edelim.
- Bu aşamada tuzunu da ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım.
- Unu elimizde toparlanacak kıvama gelene kadar ekleyelim ve yoğuralım.
- Yoğurduğunuz hamuru tezgahın ya da düz bir zemin üzerine alıp, un yardımıyla toparlayalım.
- Kabımızın tabanına un ekleyip hamurumuzu içine yerleştirelim ve üzerine biraz daha un serpelim. Streç film ile sıkıca kapatıp en az bir saat mayalandırmaya bırakalım.
- Bu aşamada iç harcımız için soğan, sarımsak ve biberleri incecik doğrayıp, domatesleri rendeleyelim.
- Bir kabın içine hiç harcımız için gerekli bütün malzemeleri koyup, güzelce karıştıralım ve dolaba kaldıralım.
- Mayalanan hamuru elimizi ıslatarak toparlayalım ve undan yardım alarak cevizden büyük parçalar koparıp bir tepsiye aralıklı şekilde dizelim. Üzerlerini örtüp, 15 dk. mayalandıralım.
- İlk bezeyi alıp merdaneyle uzunlamasına ince bir şekilde açalım ve kıymalı harcımızdan bir miktar koyup, kenarlarını katlayıp, uçlarını iyice sıkıştıralım ve tepsiye aralıklı bir şekilde dizelim. Büyük fırın tepsisine 6 adet denk geliyor.
- Pidelerimizi 10 dakika daha mayalandırıp, kabaran kenarlarını elimizle tekrar bastıralım ve yumurta sarısı sürelim.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında kenarları ve altı kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder