11 Ekim 2021 Pazartesi

Mayasız Katmer Tarifi


 

Mayasız Katmer Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml

  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • Yarım demet taze soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram tereyağı

    Mayasız Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, su ve tuzu yumuşak hamur olana kadar yoğuruyoruz.
  • Sekiz eşit parçaya bölüyorum her bir parçayı düzgün bir şekilde biz bezeliyoruz.
  • Bezelerin üzerini buzdolabı poşeti ile kapatıp 1 saat kadar oda ısısında dinlendiriyorum.
  • Taze soğanı yıkayıp temizledikten sonra ince ince doğruyorum.
  • İlk iki bezeyi açıyoruz arasına erittiğimiz tereyağı sürüyoruz.
  • Taze soğana tuzunu ve baharatını ekliyoruz tereyağ sürdüğümüz bezenin üzerine serpiyoruz.
  • 2. Yufkayı 1. Yufkanın üzerine seriyoruz.
  • Ruletle 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.
  • Kestiğimiz içeriklerin yarısını rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Buzdolabı poşeti serdiğim tabağa alıyorum.
  • Buzdolabından en az yarım saat kadar tereyağının donması için bekletiyoruz.
  • Tereyağı donan hamurları elimizle ya da merdane yardımı ile açıyoruz ısıttığımız ve tereyağı ile yağladığımız tavada pişiriyoruz.
  • Pişirirken her iki tarafınıda tereyağı ile yağlıyoruz.
  • Tel tel katmerler hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder