Mayasız Katmer Tarifi İçin Malzemeler
Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml
- 2 su bardağı su
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
- Yarım demet taze soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gram tereyağı
Mayasız Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un, su ve tuzu yumuşak hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- Sekiz eşit parçaya bölüyorum her bir parçayı düzgün bir şekilde biz bezeliyoruz.
- Bezelerin üzerini buzdolabı poşeti ile kapatıp 1 saat kadar oda ısısında dinlendiriyorum.
- Taze soğanı yıkayıp temizledikten sonra ince ince doğruyorum.
- İlk iki bezeyi açıyoruz arasına erittiğimiz tereyağı sürüyoruz.
- Taze soğana tuzunu ve baharatını ekliyoruz tereyağ sürdüğümüz bezenin üzerine serpiyoruz.
- 2. Yufkayı 1. Yufkanın üzerine seriyoruz.
- Ruletle 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.
- Kestiğimiz içeriklerin yarısını rulo şeklinde sarıyoruz.
- Buzdolabı poşeti serdiğim tabağa alıyorum.
- Buzdolabından en az yarım saat kadar tereyağının donması için bekletiyoruz.
- Tereyağı donan hamurları elimizle ya da merdane yardımı ile açıyoruz ısıttığımız ve tereyağı ile yağladığımız tavada pişiriyoruz.
- Pişirirken her iki tarafınıda tereyağı ile yağlıyoruz.
Tel tel katmerler hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder