10 Ekim 2021 Pazar

Meyhane Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Meyhane Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane köy biberi
  • 1 tane büyük domates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Nane
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

    Meyhane Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı kapya biberi ve köy biberini küçük doğrayalım. Domatesi rendeleyelim. Tencerenin altını açalım ve yağları ilave edelim.
  • Soğanı kapya biberi ve köy biberini ilave edip kavuralım. Salçayı ilave edip kavuralım. Domatesi ilave edelim. 5 dk kadar pişsin.
  • Kavrulan harca bulguru ilave edelim. Et suyu ve sıcak suyu baharatları ve tuzunu ekleyelim.
  • Biraz kaynadığında ocağın altını en kısığa alalım. Suyunu çekene kadar pişirelim. Dilerseniz üzerine maydanoz kıyabilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder