Meyhane Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 1 tane soğan
- 1 tane kapya biber
- 1 tane köy biberi
- 1 tane büyük domates
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı et suyu
- 1.5 su bardağı sıcak su
- Nane
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Meyhane Pilavı (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı kapya biberi ve köy biberini küçük doğrayalım. Domatesi rendeleyelim. Tencerenin altını açalım ve yağları ilave edelim.
- Soğanı kapya biberi ve köy biberini ilave edip kavuralım. Salçayı ilave edip kavuralım. Domatesi ilave edelim. 5 dk kadar pişsin.
- Kavrulan harca bulguru ilave edelim. Et suyu ve sıcak suyu baharatları ve tuzunu ekleyelim.
- Biraz kaynadığında ocağın altını en kısığa alalım. Suyunu çekene kadar pişirelim. Dilerseniz üzerine maydanoz kıyabilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder