5 Ekim 2021 Salı

Milinka Tarifi


 

Milinka Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 2 yumurtanın akı

İçi için :

  • 300 g ufalanmış beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için :

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz

    Milinka Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mayayı bir kase içine alın.
  • Üzerine şeker ve ılık sütü ekleyerek mayanın kabarması için 5 dakika kadar bekletin.
  • Sütün kaynar değil ılık olmasına özen gösterin.
  • Maya köpürdükten sonra üzerine sıvı yağı ekleyerek karıştırın.
  • Geniş bir kaseye unu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Ortasını hafifçe elinizle açarak hazırladığınız mayalı karışımı ve yumurta beyazlarını una ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  • Hamur bütünleştiğinde üzerini hafifçe yağlayın ve kasenin üzerini kapatarak 45-60 dakika kadar mümkünse sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.
  • Hamur 2-3 katına çıktığında istenilen düzeyde mayalanmış demektir.
  • Hamurunuzu yapışmayacak bir tezgah üzerine alın veya altına çok hafif un serpin.
  • 3 eşit parçalara bölün.
  • Böldüğünüz hamur parçalarını yuvarlak biçimde yaklaşık 1-2 cm kalınlığında açın veya bol bol yağlayarak bezeleri mutfak tezgahı üzerinde elinizle açarak genişletin.
  • Açtığınız hamurların iç kısmını bir fırçayla yağlayın.
  • Ufaladığınız beyaz peynirleri açılmış hamurların içine serpiştirip yuvarlayarak rulo haline getirin.
  • Rulo halindeki hamurları fırın tepsinize sığacak uygunlukta, yaklaşık 3 parmak kalınlığında kesin ve rulo kısımları gözükecek şekilde tepsiye dizin ve üzerlerini elinizle biraz bastırın.
  • Elinizdeki hamur bitene dek aşamaları tekrar edin.
  • Sosu için tüm malzemeleri karıştırın ve tepsiye dizdiğiniz milinka parçalarının üzerinde gezdirin.
  • Isıtmış olduğunuz 180 derece fırında alt ve üst kısmı kızarıp güzelce pişinceye dek pişirin.
  • Sıcak servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder