Milinka Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 2 yumurtanın akı
İçi için :
- 300 g ufalanmış beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için :
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 yemek kaşığı süt
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
Milinka Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mayayı bir kase içine alın.
- Üzerine şeker ve ılık sütü ekleyerek mayanın kabarması için 5 dakika kadar bekletin.
- Sütün kaynar değil ılık olmasına özen gösterin.
- Maya köpürdükten sonra üzerine sıvı yağı ekleyerek karıştırın.
- Geniş bir kaseye unu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
- Ortasını hafifçe elinizle açarak hazırladığınız mayalı karışımı ve yumurta beyazlarını una ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Hamur bütünleştiğinde üzerini hafifçe yağlayın ve kasenin üzerini kapatarak 45-60 dakika kadar mümkünse sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.
- Hamur 2-3 katına çıktığında istenilen düzeyde mayalanmış demektir.
- Hamurunuzu yapışmayacak bir tezgah üzerine alın veya altına çok hafif un serpin.
- 3 eşit parçalara bölün.
- Böldüğünüz hamur parçalarını yuvarlak biçimde yaklaşık 1-2 cm kalınlığında açın veya bol bol yağlayarak bezeleri mutfak tezgahı üzerinde elinizle açarak genişletin.
- Açtığınız hamurların iç kısmını bir fırçayla yağlayın.
- Ufaladığınız beyaz peynirleri açılmış hamurların içine serpiştirip yuvarlayarak rulo haline getirin.
- Rulo halindeki hamurları fırın tepsinize sığacak uygunlukta, yaklaşık 3 parmak kalınlığında kesin ve rulo kısımları gözükecek şekilde tepsiye dizin ve üzerlerini elinizle biraz bastırın.
- Elinizdeki hamur bitene dek aşamaları tekrar edin.
- Sosu için tüm malzemeleri karıştırın ve tepsiye dizdiğiniz milinka parçalarının üzerinde gezdirin.
- Isıtmış olduğunuz 180 derece fırında alt ve üst kısmı kızarıp güzelce pişinceye dek pişirin.
- Sıcak servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder