5 Ekim 2021 Salı

Patates Karnıyarık Tarifi

 

Patates Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • ️7 adet patates
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Pulbiber, karabiber, tuz

Sos için:

  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

    Patates Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya kıymayı alıp kavurmaya başlayalım.
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Küp küp doğranmış soğanı ilave edelim.
  • Pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra biber ve rendelenmiş sarımsağı ilave edip kavuralım.
  • Salçayı ekleyelim.
  • En son kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domateslerimizi ilave edelim.
  • Baharatları ekleyip edip 6-7 dakika kadar daha pişirip ocaktan alalım.
  • Patateslerimizi güzelce soyup ortadan ikiye bölelim.
  • Benim patateslerim küçük olduğu için bölmedim. Sizde bu şekilde hazırlayabilirsiniz.
  • Patatesleri tatlı kaşığı ile içini oyalım(kalan patatesleri atmayın soğanla kavurup gözlemede yada börek yaparak değerlendirebilirsiniz).
  • Oyduğumuz patatesleri az yağla önlü arkalı hafif kızartalım.
  • Kızaran patatesleri hafif tuzlayıp tepsiye dizelim.
  • Ortasına kıymalı harçtan doldurup üzerine domates ve biber dilimi bırakalım.
  • En son sosu hazırlayıp üzerine gezdirelim.
  • 190 derece fırında üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı kapatıp yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Patateslerimiz yumuşadığında servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder