Minik Poğaça Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 6,5-7 su bardağı un
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Kavrulmuş susam
- Beyaz peynir
- Çeri domates
- Yeşil biber
- Siyah zeytin
- Yeşil zeytin
- Sucuk
Minik Poğaça Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına ılık süt, ılık su, sıvı yağ, yumurta akı, toz şeker ve tuzu ekleyerek çırpıcı ile karıştıralım.
- Ardından unumuzu ve mayayı ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Yumuşak bir kıvam alan hamurumuzun üzerini streç ile kapatalım. Üzerine temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda hamurumuzun üzerini açalım ve spatula ile biraz karıştırarak havasının çıkmasını sağlayalım.
- Arından tezgaha alalım ve çok az unla hamurumuzu toparlayalım.
- Daha sonra hamurumuzu hemen hemen eşit olacak şekilde 24 parçaya ayıralım.
- Her parçayı elimizde toparlayarak beze haline getirelim ve aralıklı olacak şekilde tepsiye dizelim.
- Bezelerimizin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Ben tepsimin bir tanesindeki bezeleri kavrulmuş susama buladım.
- Su bardağının tabanı ile bezelerin üzerine bastıralım ve çukur olmasını sağlayalım.
- Şekillendirme işlemi bittikten sonra çukurlara dilediğimiz malzemelerden koyalım ve 175°C fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen ve ilk sıcağı çıkan mini pizzalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder