7 Ekim 2021 Perşembe

Minik Poğaça Pizza Tarifi

 

Minik Poğaça Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6,5-7 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam
  • Beyaz peynir
  • Çeri domates
  • Yeşil biber
  • Siyah zeytin
  • Yeşil zeytin
  • Sucuk

    Minik Poğaça Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına ılık süt, ılık su, sıvı yağ, yumurta akı, toz şeker ve tuzu ekleyerek çırpıcı ile karıştıralım.
  • Ardından unumuzu ve mayayı ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Yumuşak bir kıvam alan hamurumuzun üzerini streç ile kapatalım. Üzerine temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda hamurumuzun üzerini açalım ve spatula ile biraz karıştırarak havasının çıkmasını sağlayalım.
  • Arından tezgaha alalım ve çok az unla hamurumuzu toparlayalım.
  • Daha sonra hamurumuzu hemen hemen eşit olacak şekilde 24 parçaya ayıralım.
  • Her parçayı elimizde toparlayarak beze haline getirelim ve aralıklı olacak şekilde tepsiye dizelim.
  • Bezelerimizin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Ben tepsimin bir tanesindeki bezeleri kavrulmuş susama buladım.
  • Su bardağının tabanı ile bezelerin üzerine bastıralım ve çukur olmasını sağlayalım.
  • Şekillendirme işlemi bittikten sonra çukurlara dilediğimiz malzemelerden koyalım ve 175°C fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  •  Pişen ve ilk sıcağı çıkan mini pizzalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder