7 Ekim 2021 Perşembe

Ispanaklı Kömbe (Deneyen Vazgeçemez) Tarifi

 

Ispanaklı Kömbe (Deneyen Vazgeçemez) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ilık su

İç harcı için

  • 2 tane soğan
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Ara katlara sürmek için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

    Ispanaklı Kömbe (Deneyen Vazgeçemez) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce hamurumuzu hazırlayalım dinlensin. Unu tuzu ve sıvı yağı bir kaba alalım.
  • Suyu yavaş yavaş ekleyelim. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
  • Üzerini kapatalım.
  • İç harcı için soğanları yemeklik doğrayalım.
  • Ispanakları ayıklayalım ve doğrayalım. Tavamıza zeytinyağını ekleyip soğanları kavuralım.
  • Sonra salçayı ilave edelim kavrulunca altını kapatalım.
  • Ispanağı baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Dinlenen hamurumuzu 6 bezeye ayıralım.
  • Hamuru açabildiğiniz kadar ince açın. Tepsinizi açabildiğiniz boyuta göre seçebilirsiniz.
  • Tepsiyi yağlayalım. Açtığımız hamuru yerleştirelim üzerine sıvı yağ sürelim.
  • İç harcımızı koyalım. 5 katı aynı şekilde tamamlayalım.
  • Her kata yağ sürüp iç harcı koyalım.
  • En üst katı serince istediğiniz gibi dilimleyin.
  • Yoğurt ve sıvı yağı karışımını üzerine sürelim.
  • Önceden ısınmış 185 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder