Ispanaklı Kömbe (Deneyen Vazgeçemez) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Ilık su
İç harcı için
- 2 tane soğan
- Yarım kilo ıspanak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
Ara katlara sürmek için
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Ispanaklı Kömbe (Deneyen Vazgeçemez) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce hamurumuzu hazırlayalım dinlensin. Unu tuzu ve sıvı yağı bir kaba alalım.
- Suyu yavaş yavaş ekleyelim. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatalım.
- İç harcı için soğanları yemeklik doğrayalım.
- Ispanakları ayıklayalım ve doğrayalım. Tavamıza zeytinyağını ekleyip soğanları kavuralım.
- Sonra salçayı ilave edelim kavrulunca altını kapatalım.
- Ispanağı baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım.
- Dinlenen hamurumuzu 6 bezeye ayıralım.
- Hamuru açabildiğiniz kadar ince açın. Tepsinizi açabildiğiniz boyuta göre seçebilirsiniz.
- Tepsiyi yağlayalım. Açtığımız hamuru yerleştirelim üzerine sıvı yağ sürelim.
- İç harcımızı koyalım. 5 katı aynı şekilde tamamlayalım.
- Her kata yağ sürüp iç harcı koyalım.
- En üst katı serince istediğiniz gibi dilimleyin.
- Yoğurt ve sıvı yağı karışımını üzerine sürelim.
- Önceden ısınmış 185 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder