Muhteşem Humus Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 2 iri dış sarımsak
- Yarım çay bardağından bir parmak fazla tahin
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine :
- Zeytinyağı
- Pulbiber
Muhteşem Humus Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
- Akşamdan nohutu yıkayın ve üzerine iki parmak çıkacak kadar suyla ıslatın, ertesi gün yeni temiz suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan nohutu süzün ( her ne kadar kabuğuyla robottan çekilecek olsada ben üşenmeden kabuklarını temizledim, malumunuz yemek otoriteleri öyle der 🙈😅) ama karar sizin.
- Robotun içine nohutu alın, üzerine iki diş sarımsak, tahin, tuz ve kimyon, zeytinyağının yarısını ve bir limonun suyunu sıkıp hepsini beraberce bir güzel robotta çekin.
- İyice ezilen homojen ve yoğun bir kıvamda oluncaya kadar çektikten sonra tadına tuzuna bakın istediğiniz gibiyse humusunuzu tabağa alın.
- Kalan zeytinyağını üzerine dökün, ben damak tadımıza göre maraş acı pulbiber ekledim 👍😍 ve maydanoz yapraklarıyla servis ettim siz dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz, afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder